Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX zet herstel voort

AEX zet herstel voort

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond woensdag in het groen. Ook elders in Europa gingen de beurzen verder vooruit na het herstel een dag eerder. De aandacht van beleggers bleef uitgaan naar de ontwikkelingen rond de brexit en het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,7 procent in de plus op 504,57 punten. De MidKap steeg een fractie tot 656,31 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt en Parijs klommen tot 0,8 procent.

Londen won 0,3 procent. De Britse Conservatieve partij stemt woensdag over een motie van wantrouwen tegen de Britse premier Theresa May. Aanleiding voor de vertrouwensstemming is het akkoord dat May met de EU sloot over de brexit. Het Britse pond stond opnieuw onder druk.

Albert Heijn

Grootste stijger bij de hoofdfondsen was vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield met een winst van 2 procent. Biotechnoloog Galapagos stond onderaan met een verlies van 1,3 procent.

Ahold Delhaize steeg 1,4 procent. Albert Heijn (AH) gaat zijn supermarkten rigoureus aanpakken om meer plaats te maken voor eethoeken en servicepunten voor snelle thuisbezorging, meldde Het Financieele Dagblad (FD).

MidKap

In de MidKap won WDP 1,6 procent. Het vastgoedconcern heeft een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling en verhuur van logistiek vastgoed in Boekarest, voor de Franse retailer Auchan. Air France-KLM klom 0,7 procent. Volgens de Franse radiozender Europe1 wordt Anne Rigail de nieuwe baas van luchtvaartmaatschappij Air France.

In Brussel vielen de resultaten van Colruyt (plus 7,7 procent) in goede aarde. Het Belgische supermarktconcern boekte in de eerste jaarhelft meer omzet en winst. Ook nam het marktaandeel in België toe.

Europa

In Madrid zakte Inditex 7,1 procent. De Spaanse eigenaar van kledingketens als Zara, Bershka en Pull & Bear wist in de eerste negen maanden van dit jaar de winst op te voeren. Beleggers hadden echter op meer gehoopt. In Londen werd modemerk Superdry ruim een derde lager gezet na een winstwaarschuwing.

De euro was 1,1319 dollar waard, tegen 1,1316 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,9 procent in prijs tot 52,11 dollar. Brentolie werd 0,7 procent duurder, op 60,63 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Chippers opnieuw onderuit in vlakke AEX
  2. 18 apr Bescheiden herstel ASML in lichtgroene AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 december 2018 09:56
    Morgen NO-deal Brexit.

    Britse Conservatieven dwingen vertrouwensstemming over premier May af.
    Om een stemming over het vertrouwen in de premier af te dwingen moet 15 procent van de parlementsfractie zo'n stemming willen. Graham Brady, de voorzitter van het zogeheten 1922 Comité dat daarover gaat, zegt dat dat percentage is gehaald.

    Om de vertrouwensstemming te overleven, moet Theresa May de steun hebben van zeker 158 van de 315 Conservatieve parlementsleden. Ze kan ook besluiten om puur vanwege de afgedwongen stemming op te stappen.

    nos.nl/artikel/2263140-britse-conserv...
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links