Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Gemalto en Unibail in schijnwerpers op Damrak'

'Gemalto en Unibail in schijnwerpers op Damrak'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs opent dinsdag waarschijnlijk hoger. Ook de andere Europese beursgraadmeters lijken met winst te beginnen. Op het Damrak staan Gemalto en Unibail-Rodamco in de schijnwerpers na overnamenieuws. Daarnaast wordt gelet op de Federal Reserve, die dinsdag begint aan de tweedaagse rentevergadering.

De Franse digitaal beveiliger Atos heeft een bod van 4,3 miljard euro uitgebracht op zijn Nederlandse branchegenoot Gemalto. Gemalto is voor het eerst op 28 november benaderd met het bod, maar ging nog vooralsnog niet op de uitgestoken hand in. Het bedrijf zegt het bod te bestuderen.

Vastgoedfonds Unibail-Rodamco wil branchegenoot Westfield overnemen. Het Frans-Nederlandse bedrijf heeft een bod op tafel gelegd van omgerekend bijna 21 miljard euro, dat unaniem wordt gesteund door het bestuur en de commissarissen van het Australische bedrijf.

PostNL

Vopak liet in aanloop naar een beleggersdag weten dat de markt voor chemicaliën en LPG-gas wereldwijd stevig blijft groeien. De oliemarkt blijft op de korte termijn moeilijk, maar het tankopslagbedrijf ziet dat de onderliggende vraag sterk blijft. Daarnaast heeft een samenwerkingsverband, waar Vopak deel van uitmaakt, bijna 1,3 miljard dollar geleend bij een groep banken voor de financiering van de industriële terminal in het Maleisische Pengerang.

Het aandeel PostNL zal mogelijk bewegen op een advieswijziging. JPMorgan schroefde zijn aanbeveling voor de postbezorger op.

Euro

De Europese beurzen sloten maandag gemengd. De AEX-index won 0,2 tot 548,41 punten en de MidKap steeg 0,4 procent tot 824,20 punten. De beurs in Londen won 0,8 procent. Parijs en Frankfurt leverden beide 0,2 procent in. Op Wall Street sloten de Dow-Jonesindex en de S&P 500 op nieuwe recordniveaus.

De euro was 1,1777 dollar waard, tegen 1,1797 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent duurder op 58,34 dollar. Brentolie klom 1,1 procent in prijs tot 65,40 dollar per vat omdat een belangrijke pijpleiding defect is. Het is voor eerst sinds 2015 dat een vat Brent meer kost dan 65 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 19 apr
    860,01
    -0,62% -5,35
  2. 75,100
    +0,29% +0,220

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links