Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kiadis stopt ontwikkeling belangrijkste middel

Gepubliceerd op 12 november 2019 18:34 | Views: 8.162

Kiadis Pharma 17:16

1,58 +0,01 (+0,38%)

AMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Kiadis Pharma staakt per direct de ontwikkeling van zijn belangrijkste geneesmiddel, ATIR101. Het Amsterdamse bedrijf laat na sluiting van de beurs weten zich in plaats daarvan volledig toe te leggen op toepassingen voor zogeheten natural killer cells.

ATIR101 was bedoeld als veelbelovend middel voor gebruik bij beenmergtransplantaties bij leukemiepatiënten. Bij beenmergtransplantaties kunnen erg heftige en gevaarlijke auto-immuunreacties optreden doordat wittebloedcellen van de donor het lichaam van de ontvanger aanvallen. ATIR101 moest daarbij helpen.

Onlangs kwam er al slecht nieuws van de Europese toezichthouder. Volgens de EMA was de aangeleverde informatie die moest leiden tot toelating op de Europese markt onvoldoende. Kiadis ging na dat nieuws half oktober al keihard onderuit op de beurs aangezien ATIR101 het paradepaardje van het bedrijf was.

De onderneming gaat nu reorganiseren en zich 'heroriënteren' op zijn NK-celtherapieplatform, wat potentie zou hebben voor de behandeling van tumoren bij een brede groep patiënten. De ingreep leidt naar verwachting tot een halvering van het personeelsbestand. Ook is volgens het bedrijf sprake van een verlaging van de externe klinische proefkosten en een lagere 'cashburn'. Kiadis had eind derde kwartaal nog ongeveer 47 miljoen euro aan contanten in de kas.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Kiadis Pharma 79% zegt verkopen 29 stemmen

Gerelateerd

Kiadis Pharma

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
16 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Daexter 12 november 2019 18:48
  quote:

  Henny92 schreef op 12 november 2019 18:43:


  Oef, da's balen! Nu zijn mijn stukken helemaal niks meer waard.


  Ja, of juist niet. Het kan ook betekenen dat de Cash burn daarmee een stuk langzamer zal verlopen, omdat ze tegelijk met dit besluit ook drastisch in de kosten hebben gesneden?

  Sterkte
 2. Piet Particulier 12 november 2019 19:20
  Als je oprecht denkt dat de koers nu gaat stijgen omdat zij minder cashburn meer hebben moet je echt een andere hobby gaan zoeken.

  Ze hebben !!!!! één !!!!! onderzoek naar een medicijn wat een "blockbuster" zou zijn, waar ze mee stoppen na jaren lang onderzoek. Bedrijf is 20 cent waard morgen. Sterkte aan de mensen die in deze grap hebben geloofd.
 3. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 november 2019 21:32
  quote:

  de tuinman schreef op 12 november 2019 19:12:


  Ik heb mijn twijfels over de communicatie van dit bedrijf. Waarom stoppen als ze geen tijdelijke goedkeuring krijgen? Dan weten ze zelf ook al meer!

  Je had gewoon naar mij moeten luisteren; nu zit je met de gebakken peren....!!!
 4. forum rang 5 Daexter 12 november 2019 22:34
  quote:

  Piet Particulier schreef op 12 november 2019 19:20:


  Als je oprecht denkt dat de koers nu gaat stijgen omdat zij minder cashburn meer hebben moet je echt een andere hobby gaan zoeken.

  Ze hebben !!!!! één !!!!! onderzoek naar een medicijn wat een "blockbuster" zou zijn, waar ze mee stoppen na jaren lang onderzoek. Bedrijf is 20 cent waard morgen. Sterkte aan de mensen die in deze grap hebben geloofd.


  Ik geloof alleen in mezelf.

  Vind het altijd mooi en tegelijkertijd treurig dat er mensen zijn die denken "de waarheid" en of "de wijsheid" in pacht te hebben. Zeker ook als het gaat om dit soort onvoorspelbare aandelen.

  De meest voor de handliggende reactie is dat dit aandeel nu door het putje gaat. Maar zeker is dat niet, omdat de situatie feitelijk gezien alleen maar verbeterd is ten opzichte van gisteren. Als ze wel door zouden gaan, had iedereen namelijk al becijferd zou er 100% zeker een nieuwe kapitaal injectie nodig zijn om te kunnen overleven. Nu het management tot inzicht gekomen is, is het dus onduidelijk wat dit precies betekent. Onduidelijkheid betekent daling. maar het zou mij allerminst verbazen als de koers over een maand of wat ineens weer omhoog spuit.

  En zoals een ander ook aangeeft, het scenario pharming is altijd nog een mogelijkheid. Moet je wel 10 jaar geduld hebben, dat wel...


16 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare