Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europese beurzen op winst

Gepubliceerd op 12 nov 2019 om 16:10 | Views: 1.356 | Onderwerpen: Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden dinsdagmiddag op winst. Daarbij naderde de AEX-index opnieuw de 600 puntengrens, die voor het laatst in mei 2001 werd bereikt. Beleggers keken vooral uit naar de toespraak die de Amerikaanse president Donald Trump later op de dag zal houden in New York.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde omstreeks 15.45 uur 0,5 procent hoger op 599,18 punten. De MidKap won 0,3 procent tot 903,25 punten. De beurzen in Parijs en Londen stegen tot 0,5 procent. De DAX in Frankfurt klom 0,6 procent na een sterke verbetering van het Duitse beleggersvertrouwen.

Telecombedrijf KPN ging aan kop in de AEX met een plus van 2 procent. IMCD werkte een fors verlies weg en won 1,3 procent. De chemicaliëndistributeur boekte in de eerste negen maanden meer omzet en een hoger resultaat, maar volgens analisten vielen de prestaties in Europa, het Midden-Oosten en Afrika tegen. Betalingsverwerker Adyen sloot de rij met een min van 0,4 procent.

Infineon

Bij de kleinere bedrijven dikte VolkerWessels 5,7 procent aan. Grootaandeelhouder Reggeborgh verhoogde zijn bod op het bouwbedrijf tot 22,20 euro per aandeel, inclusief interim-dividend.

Elders in Europa ging de aandacht onder meer naar Infineon. In Frankfurt werden de jaarcijfers van het chipconcern beloond met een koerswinst van een kleine 6 procent. Concurrent Dialog Semiconductor steeg eveneens bijna 6 procent na een update van de financiële doelen. Postbedrijf Deutsche Post DHL zag de kwartaalwinst flink stijgen en won 4 procent. De Franse telecomaanbieder Iliad steeg ruim 18 procent in Parijs dankzij beter dan verwachte resultaten en een nieuw aandeleninkoopprogramma.

Continental

De autobouwers stonden in de schijnwerpers na berichten dat Washington de heffingen op Europese voertuigen opnieuw zal uitstellen. BMW en Daimler stegen tot 0,5 procent in Frankfurt. De Duitse bandenfabrikant Continental, die afgelopen kwartaal een miljardenverlies leed, daalde ruim 2 procent. In Parijs zakte Renault 0,5 procent na een winstalarm van zijn Japanse samenwerkingspartner Nissan.

De euro was 1,1018 dollar waard, tegen 1,1039 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,7 procent duurder op 57,25 dollar. Brentolie klom 0,6 procent in prijs tot 62,54 dollar.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links