Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'IMCD stelt teleur'

Gepubliceerd op 12 november 2019 10:01 | Views: 2.903

IMCD 01 okt

102,60 +1,00 (+0,98%)

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten die chemicaliëndistributeur IMCD voorbeurs publiceerde waren ronduit teleurstellend. Dat concluderen analisten van ING. Ze wijzen in het bijzonder op de mindere prestaties in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

In de EMAE-regio's rekenden de ING-kenners al wel op mindere prestaties. Maar met een daling van de brutowinst met 5 procent en de terugval van het bedrijfsresultaat met 10 procent presteerde IMCD hier nog slechter dan gedacht.

ING benadrukt dat IMCD in de eerste jaarhelft ook al niet al te sterk voor de dag kwam. Dat het herstel in het derde kwartaal achterbleef, zorgde in het bijzonder voor teleurstelling. De brexitperikelen speelden in het voorbije kwartaal een veel minder voorname rol dan eerder, aldus ING. Wel kan IMCD volgens de kenners met een beschuldigende vinger deels wijzen naar de macro-economisch omstandigheden.

ING handhaafde zijn hold-advies met een koersdoel van 65 euro. Het aandeel IMCD noteerde dinsdag na krap een uur handelen 4,2 procent lager op 68,95 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
IMCD 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

IMCD

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare