Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Franchisers Sandd naar rechter om postfusie

Gepubliceerd op 12 november 2019 08:02 | Views: 5.047

PostNL 17:35

2,87 -0,01 (-0,49%)

ROTTERDAM (AFN) - De franchisers van Sandd stappen naar de rechter. Ze vechten het besluit van staatssecretaris Mona Keijzer om de postfusie tussen PostNL en Sandd goed te keuren aan. Volgens de de Vereniging Franchisenemers van Sandd (VFS) is sprake van "keiharde"contractbreuk, zonder een degelijke vergoeding.

Bij elkaar beheren de negen franchisenemers zo'n 20 procent van het postnetwerk van Sandd met zo'n 3000 postbezorgers en 450 medewerkers. De VFS eist onder meer een soepele overgangsregeling waarbij bestaande contracten die nog drie tot vier jaar doorlopen gerespecteerd worden.

Een alternatief is volgens hen een "marktconforme vergoeding", waarbij onder meer overtollige medewerkers worden gecompenseerd. Verder moeten de postbezorgers van de franchisers een vergelijkbare behandeling krijgen als de gewone Sandd-bezorgers.

In september kreeg PostNL en Sandd een akkoord van de overheid om te fuseren onder een aantal strenge voorwaarden. Een daarvan was dat de postbezorgers van Sandd een baan krijgen aangeboden bij PostNL.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 86% zegt kopen 21 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. Lamacun 12 november 2019 08:21
  quote:

  totoo schreef op 12 november 2019 08:16:


  Yep, was een kwestie van tijd dat de eerste rechtzaken worden aangespannen

  In hoeverre is POSTNL hiermee ingedekt bij de "fusie" ?

  Zal wel weer een "sociaal" plan op touw gezet worden,dan weet je het wel weer..  Kosten voor integratie; Sandd medewerkers willen terecht niet op de voorwaarden achteruit. In hoeverre Sandd medewerkers tevreden moeten zijn dat ze nog steeds een baan hebben is een tweede. Het zijn volgens mij geen complexe werkzaamheden en makkelijk te vervangen.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare