Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tech onder druk in middaghandel Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de handelsdag stevig in de min. Vooral de technologiesector stond onder druk onder aanvoering van Apple, dat weer een tik kreeg wegens zorgen over de mogelijk tegenvallende vraag naar iPhones. Verder zorgde de opmars van de dollar voor nervositeit op de beursvloer.

De leidende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 1,8 procent lager op 25.529 punten. De breder samengestelde S&P 500 verloor 1,5 procent tot 2738 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq speelde 2,4 procent kwijt tot 7228 punten.

Apple zakte 4,3 procent na nieuwe signalen over tegenvallende interesse in de nieuwe iPhones. Toeleverancier Lumentum liet weten dat een van zijn grootste klanten de bestellingen ,,significant" heeft verlaagd. Apple werd niet bij naam genoemd, maar dat is de belangrijkste klant van het bedrijf. Lumentum zakte ruim 30 procent.

General Electric

General Electric (GE) ging eveneens stevig omlaag. Het Amerikaanse industriële concern haalt zijn eigen omzetdoelen voor dit jaar waarschijnlijk niet, zei topman Larry Culp in een interview. GE noteerde 5,6 procent lager.

Verder verwerkten beleggers onder meer overnamenieuws. Athenahealth komt voor 5,7 miljard dollar in handen van investeerders Veritas Capital en Evergreen Coast Capital. De dienstverlener aan de zorgsector steeg bijna 10 procent. Softwarebedrijf Apptio wordt voor meer dan 1,9 miljard dollar overgenomen door investeringsmaatschappij Vista Equity Partners en maakte een koerssprong van meer dan 51 procent.

Oliefondsen

Oliefondsen in New York reageerden op berichten dat een meerderheid van de leden van oliekartel OPEC samen met bondgenoten voorstander zijn van een verlaging van de productie. President Donald Trump liet weten geen voorstander te zijn van dat plan. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,3 procent in prijs tot 60,01 dollar. Brentolie werd 0,2 procent duurder en kostte 70,30 dollar per vat.

Tabaksbedrijven op Wall Street stonden, net als hun Europese branchegenoten, onder druk door berichten over een mogelijk verbod op mentholsigaretten in de VS. Altria Group verloor 2,1 procent.

Alibaba

Alibaba steeg 1,7 procent. De Chinese webgigant, die een notering heeft in New York, boekte een recordomzet tijdens Singles Day, de dag waarop Chinezen cadeautjes kopen voor zichzelf en anderen om te vieren dat ze vrijgezel zijn. Wel was het de traagste omzetgroei voor Alibaba op Singles Day ooit.

De euro was 1,1242 dollar waard, tegen 1,1252 dollar eerder op de dag bij het sluiten van de Europese beurzen.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links