Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

GE waarschuwt voor tegenvallende omzet

BOSTON (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse industriële concern General Electric (GE) haalt zijn eigen omzetdoelen voor dit jaar waarschijnlijk niet. Dat zei topman Larry Culp in een zeldzaam interview, dat slecht werd ontvangen op de beurs.

,,We hebben achteraf bezien waarschijnlijk te lang vastgehouden aan te stevige omzetdoelen voor het jaar", zei Culp. ,,Die gaan we niet halen."

Vorige maand reageerden beleggers ook al nerveus op de derdekwartaalcijfers van het bedrijf. GE heeft te maken met zeer zwakke vraag naar zijn gasturbines en torst bovendien een flinke schuldenlast met zich mee. De onderneming heeft meerdere bedrijfsonderdelen in de verkoop gezet.

In de periode sinds Culp het roer overnam bij GE zakte het bedrijf 25 procent op de beurs. Sinds eind 2016 is GE zelfs al ruim 200 miljoen dollar van zijn beurswaarde verloren.

Culp wilde met het interview investeerders juist geruststellen. Hij benadrukte verder de urgentie van het terugdringen van schulden van het bedrijf. Daar zijn volgens hem verschillende opties voor, maar hij wilde daar niet over in detail treden.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Erny 12 november 2018 18:17
    quote:

    dyonisdude schreef op 12 november 2018 17:17:

    dit is al veel langer bekend dat ze hun omzetverwachting niet gingen halen..
    Ik weet niet waarom dit nog nieuws is. Laat de koers maar uitbodemen nu, rond de 7 schat ik? dan is het aan de ceo om zich te bewijzen. Hij heeft juist zelf een pak aandelen gekocht boven de 9 dollar.
    Eens, dit is oud nieuws.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links