Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ultimatum voor Achmea om woekerpolissen

ZEIST (AFN) - Achmea moet binnen twee weken over de brug komen met nieuwe voorstellen voor de compensatie van klanten met een woekerpolis. Dat eisen de Consumentenbond en Stichting Woekerpolis. Gaat Achmea niet in op het ultimatum, dan slepen de belangenclubs het bedrijf voor de rechter.

Achmea verkocht via merken als Avéro, Centraal Beheer, FBTO, Interpolis en Zilveren Kruis in totaal 800.000 zogeheten woekerpolissen, zo stellen de verenigingen. De schade zou volgens schattingen neerkomen op zo'n 4 miljard euro.

De al jaren slepende kwestie draait om beleggingsverzekeringen waarbij een groot deel van de inleg niet werd belegd, maar opging aan hoge kosten en premies. De opbrengst valt daardoor vaak vies tegen, temeer omdat de informatie over kosten onvolledig of onjuist was. Het gaat in veel gevallen om verzekeringen voor de aanvulling van het pensioen of de aflossing van de hypotheek.

Achmea sloot acht jaar geleden al met andere claimstichtingen een overeenkomst over compensatie voor klanten met dergelijke woekerpolissen. De Consumentenbond en Vereniging Woekerpolis sloten zich daar niet bij, omdat de vergoeding in hun ogen ruim onvoldoende was.

Hoeveel mensen zich bij een eventuele nieuwe claim tegen Achmea aansluiten, kon de Consumentenbond nog niet zeggen. De belangenvereniging benadrukt dat klanten die al eerder hebben geschikt mogelijk ook nog recht hebben op verdere compensatie.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09 apr Aegon gaat nog iets meer eigen aandelen inkopen
  2. 01 mrt Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 november 2018 16:49
    Ja. dat is algemeen bekend. Het is een grote corrupte bende in ons landje. Als ze geld kunnen verdienen dan is niemand neer te vertrouwen. Als ik wat extra's wil verdienen dan word ik door mijn werkgever op mijn vingers getikt ( die commissie zus en zo heeft.) Ik heb ook een woekerpolis van NN en hoop dat er gauw een besluit komt. Misschien dat het tijd wordt voor een parlementair onderzoek naar de banken maar dat gaat niet gebeuren omdat onze regering ook niet kosher is.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Aegon

5,524 16:07
-0,062 -1,11%
Premium

Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links