Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Omzet RoodMicrotec blijft achter

ZWOLLE (AFN) - RoodMicrotec heeft de omzet in het derde kwartaal licht zien toenemen ten opzichte van het gemiddelde in de eerste twee verslagperioden van 2015. Daarmee liepen de opbrengsten enigszins achter bij de verwachtingen, aldus de toeleverancier aan de chipindustrieonderneming donderdag.

RoodMicrotec merkt daarbij wel op dat er in de eerste negen maanden van het jaar enkele grote orders zijn binnengehaald. ,,Dit betekent een stabiele terugkerende omzet in de komende jaren'', aldus het bedrijf. Ook worden beduidend meer van de offertes omgezet in orders. ,,De book-to-bill ratio laat een verdere stijging zien en bedraagt 1,5 in het derde kwartaal 2015'', aldus Rood.

De toeleverancier gaf in het handelsbericht ook aan in het vierde kwartaal een grote order te hebben geboekt met een totale omzet van circa 10 miljoen euro en een looptijd van 10 jaar. De klant is actief in de automotive sector, stelde Rood zonder een concrete naam te geven.

Rood verwacht in de tweede helft van 2015 omzetgroei te laten zien ten opzichte van de eerste zes maanden van het jaar. Het bedrijf handhaafde de langetermijndoelstelling om autonoom tussen 3 en 13 procent per jaar te groeien, bij een gemiddelde groei van de semiconductormarkt van 6 procent. Het bedrijfs- en nettoresultaat verbeteren daarbij naar verwachting.

Lees over dit aandeel ook

  1. 20 nov RoodMicrotec per 18 december van de beurs
  2. 13 nov Na-aanmelding brengt Microtest boven 95 procent RoodMicrotec

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RoodMicrotec

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links