Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Hogere opening op Wall Street'

'Hogere opening op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen staan maandag naar verwachting voor een hoger begin van de week. Beleggers op Wall Street houden de onderhandelingen over het Amerikaanse coronasteunpakket in de gaten en bereiden zich voor op het begin het kwartaalcijferseizoen later deze week. Verder is de handel mogelijk iets dunner vanwege Columbus Day. In verband met die feestdag zijn de obligatiemarkten gesloten, op de aandelenmarkt gaat de handel wel door.

Er is in Washington nog altijd geen akkoord over een coronasteunpakket. Mogelijk volgt er een dezer dagen alsnog een doorbraak, maar of het nog lukt om voor de presidentsverkiezingen tot een deal te komen is onzeker. Intussen lijken beleggers afgelopen dagen alvast het scenario van een ‘blauwe golf’ te hebben omarmd, zeggen diverse deskundigen.

Dat houdt in dat Joe Biden straks president wordt met een democratisch Congres, legt een econoom van Van Lanschot Kempen uit. Beleggers nemen volgens hem het gedeeltelijk terugdraaien van Trumps belastingverlaging - wat in die situatie voor de hand ligt - voor lief en rekenen op massale economische injecties vanuit de overheidsbegroting vanaf volgend jaar.

Alphabet

Onder meer Google-moeder Alphabet staat in de belangstelling. Nieuwswebsite Axios meldde op basis van ingewijden dat de Amerikaanse justitie later deze week met mededingingsaanklachten komt richting Google. Maar wat die aanklachten precies behelzen is nog onduidelijk.

Verder heeft medicijnenfabrikant Mallinckrodt faillissementsbescherming aangevraagd. De opiatenmaker heeft duizenden claims aan zijn broek van mensen die verslaafd zijn geraakt aan pijnstillers. Door de zogeheten Chapter 11-faillissementsprocedure te voeren, kan de onderneming doorstarten terwijl het de rechtszaken oplost.

De belangrijkste graadmeters in New York gingen vrijdag nog met winsten het weekend in. Ondanks merkwaardige opmerkingen van president Donald Trump, bleef Wall Street vasthouden aan de hoop op een nieuw coronasteunpakket voor de Amerikaanse economie. De Dow-Jonesindex sloot 0,6 procent in de plus op 28.586,90 punten. De brede S&P 500 won 0,9 procent tot 3477,14 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,4 procent tot 11.579,95 punten. Trump zorgde voor verwarring met uitlatingen dat hij streeft naar een nog groter coronasteunpakket dan de Democraten tot nu toe hebben voorgesteld.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bergen 12 oktober 2020 16:08
    Beleggers houden weer iets in de gaten en ze bereiden zich voor op het cijferseizoen. En wat wil dat dan zeggen, AFN? Kopen ze dan aandelen, of verkopen ze juist. Man, man, wat een achterlijke onzin, wie verzint dat? Of vertalen jullie alleen maar stompzinnig geleuter van een Amerikaanse nieuwsdienst?
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links