Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Postzegels volgend jaar weer 5 cent duurder

Gepubliceerd op 12 oktober 2020 08:31 | Views: 3.162

PostNL 13:36

2,78 -0,03 (-1,10%)

DEN HAAG (AFN) - Een postzegel voor een brief binnen Nederland wordt volgend jaar 5 cent duurder. De prijs stijgt van 91 cent naar 96 cent. Ook het versturen van brieven naar het buitenland gaat in prijs omhoog.

De prijzen voor postbezorging stijgen al jaren. Afgelopen jaar ging het nog om een toename met 4 cent. Het geleidelijk opvoeren van de tarieven is volgens het bedrijf nodig om de dienst rendabel te houden vanwege de dalende postvolumes. "Veel mensen zien de relevantie van post, dat merkten we ook goed in de eerste maanden van de coronacrisis toen veel mensen elkaar een kaartje stuurden. Over de gehele linie blijft het postvolume echter wel dalen", aldus Resi Becker, directeur Mail Nederland bij PostNL.

Een zegel voor het buitenland gaat straks 1,55 euro kosten, 5 cent meer dan nu. PostNL heeft besloten om de tarieven voor het versturen van een pakket in Nederland ongewijzigd te laten, met uitzondering van aangetekende pakketten. Die worden 25 cent duurder.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM), die toezicht houdt op de tarieven van de zogeheten universele postdienst, is al akkoord gegaan met de voorstellen van PostNL. De waakhond houdt in de gaten of het postbedrijf op een rendabele manier de post kan bezorgen, zonder dat bedrijven en consumenten te veel betalen voor postzegels. Aan de hand daarvan bepaalt de toezichthouder jaarlijks of, en zo ja met hoeveel de tarieven mogen stijgen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 83% zegt kopen 18 stemmen

Gerelateerd

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Makita 12 oktober 2020 08:51
  quote:

  super boer schreef op 12 oktober 2020 08:44:


  Top. Bepaald op basis van 9% rendement. Afspraak met ACM.

  Eens dit is simpel het door politiek bepaalde beleid. Toch zou ik uiteindelijk graag een jaarlijkse bijdrage zien Van rijk om de postzegel voor burger op bepaald maximum te houden.
 2. forum rang 4 FlashHenk 12 oktober 2020 08:53
  quote:

  Makita schreef op 12 oktober 2020 08:39:


  Briefpost is een voorziening, als je steeds 12% minder verstuurd is dit logisch.

  De overheid zou dit echter wel wat kunnen sponsoren inmiddels, gebeurt in buitenland ook


  De overheid moet het versturen van brieven subsidiëren? Voel je je wel goed?
 3. twintrader 12 oktober 2020 14:19
  Aan de andere kant is het natuurlijk ook zo dat:

  prijs OMHOOG betekent vraag OMLAAG

  ik weet niet wat de peijselasticiteit is voor het versturen van post, maar ik kan mij voorstellen dat op korte termijn de klant zijn gedrag niet veel verandert, maar op de middellange termijn juist wel!

 4. Terechter 12 oktober 2020 15:45
  Dat de postzegelprijs omhoog gaat betekent dat Herna Verhagen weer duidelijk laat zien voor Sandd veel te veel betaald te hebben. Normaliter is het zo dat als je twee bedrijven samen voegt, je efficiënter, dus goedkoper kan werken. Niet bij Post NL dus. Om een beetje concurrerend met email te blijven, dien je niet de postzegelprijs constant veel meer te verhogen dan het algemene inflatieniveau.
 5. forum rang 6 Makita 12 oktober 2020 15:49
  quote:

  Terechter schreef op 12 oktober 2020 15:45:


  Dat de postzegelprijs omhoog gaat betekent dat Herna Verhagen weer duidelijk laat zien voor Sandd veel te veel betaald te hebben. Normaliter is het zo dat als je twee bedrijven samen voegt, je efficiënter, dus goedkoper kan werken. Niet bij Post NL dus. Om een beetje concurrerend met email te blijven, dien je niet de postzegelprijs constant veel meer te verhogen dan het algemene inflatieniveau.

  U heeft werkelijk niets begrepen van het aandeel postnl. Dit is op instructie van overheid / ACM. Is slechts 7% van briefpostvolume. Tevens is briefpost maar 45% van het bedrijf, de rest is de groeiende b2c pakketten, waar PostNL marktleider is in de Benelux.
 6. forum rang 8 Kaviaar 12 oktober 2020 17:11
  quote:

  Parel van het zuiden schreef op 12 oktober 2020 13:06:


  Wat zijn postzegels?


  Dat zijn plakkers die je nat moet maken (met water of je geeft een lik met je tong) en op een enveloppe moet plakken. Dan wordt die binnen een week door een postbezorger afgeleverd naar het adres waar je het naartoe stuurt.

  ;- )
14 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare