Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Intertoys gaat terug naar roots

Gepubliceerd op 12 oktober 2019 08:39 | Views: 4.808

AMSTERDAM (AFN) - Intertoys stapt af van veel innovatieve plannen die de vorige eigenaar Green Swan voor de speelgoedwinkels in petto had. Nu de keten terug is bij het Blokker-concern gaat het weer om één ding en dat is "leuk en gaaf" speelgoed verkopen. "We zijn geen attractiepark", zegt de nieuwe directeur Eddy Assies in gesprek met het ANP.

Intertoys heeft een moeilijke periode achter de rug. Na een faillissement in het voorjaar was er een doorstart waarbij bijna de helft van de winkels dichtging. Investeerder Green Swan uit Portugal opperde vervolgens 'freaky zones' voor volwassenen in de winkels en het regelen van clowns.

"Maar ze vergaten een ding en dat is speelgoed in de winkels leggen. Ik weet niet wat er mis ging maar de zaken waren bijna leeg", vertelt Assies, die vorige maand aantrad toen Blokker-eigenaar Michiel Witteveen besloot om de keten over te nemen.

Voordeligere speelgoedlijn

Intertoys was vroeger al jarenlang in handen van Blokker Holding, dat recent is omgedoopt tot Mirage Retail Group. Inmiddels zijn alle circa 250 leveranciers weer binnenboord en zijn de winkels weer gevuld. "Door de leveranciers met respect te behandelen hebben we de banden weer kunnen herstellen."

Assies - die zichzelf grappend de speelgoedbaas noemt - vindt dat het runnen van een speelgoedketen vooral neerkomt op telkens het populairste speelgoed in de schappen te hebben. Zo kan Intertoys iets bieden wat discounters niet hebben, vertelt hij. Ook werkt hij aan het opzetten van een eigen voordeligere speelgoedlijn. "Voor bijvoorbeeld een blokkendoos, een houten trein en autootjes willen mensen niet te veel betalen."

Tradities

De bestuurder, die al jaren in de branche werkt, gelooft verder in het hooghouden van tradities. Zo brengt Intertoys zaterdag weer een nieuw speelgoedboek uit, waarmee kinderen verlanglijstjes kunnen opstellen voor de feestdagen. "Een verlanglijstje opstellen doe je toch door alles uit te knippen."

Intertoys heeft nu 205 winkels, waarvan 80 franchisevestigingen. Volgende week komt er nog een nieuwe zaak bij in Terneuzen, maar veel extra groei valt er volgens Assies niet te verwachten. "We zitten nu eigenlijk overal in Nederland. Eerst had Intertoys veel te veel winkels." Sluitingen zijn overigens niet meer nodig, verzekert de directeur. Hij rekent erop dit jaar winstgevend af te sluiten.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
| Omlaag ↓
 1. T.overdose 12 oktober 2019 12:28
  Beste bampostnl, dat verhaal van die marge is grote onzin van je. Ik heb zelf jaren (recent) bij een speelgoedfabrikant gewerkt en veel zaken gedaan met Intertoys. Ik ga je geen exacte marges geven maar kan je vertellen dat hun verdienmodel al + 5 jaar onder druk staat door internet verkoop van oa partijen als bol.com. Je geeft een verkeerd verhaal af in deze...
 2. forum rang 4 jan de vakman 12 oktober 2019 12:29
  mijn speelgoed op de beurs deed het van de week forbinabel.
  Vorige week,leed ik door afwezigheid van de chinesio's,zwaar verlies,maar nu ze terug kwamen op het podium,schreef ik ruim meer het dubbele aan winst,de teller stopte pas bij bijna 10%,het was mjin beste beursweek ooit!
  maxje besi scheurde maar liefst naar +9,4%,de mercedes coureur aperam,kwam toen er een gaatje viel,hem nog even voorbij gieren+10,4%,dus mijn speelgoed brulde buitengewoon prettig omhoog!!
  Opthimisme rondom de handels perikelen en brexit dooi,zorgden voor al dit moois.
  Het uiteindelijke resultaat van de besprekingen stelt nog niet zo heel veel voor,maar het is in ieder geval een stap in de goede richting.
  mijn reductie,tot 2 topfondsen op de beurs,het zijn de beste dividenders,ze voeren een mooi sociaal beleid,hebben geen torenhoge schulden,besparen direkt kosten,indien mogelijk en grijpen direkt hun kansen,wanneer dit kan,levert voorals nog bij besi,super leuke resultaten op en er zit nog veel meer in het vat,dat brom ik je!
  1 van de weinige analisten,die verder kijkt dan zijn neus lang is,josje,hij heet precies het zelfde,als een ouwe maat van me,hem noemde ik altijd;Josher,je kon hem over de hele bouw horen zingen!
  Dat andere Josje liet zijn blik weer eens gaan over de chipmarkt en constateerde,de opkomst van de lentezon,daar,in de herfst,denk aan 5g,zelf rijdende,elektrische auto's,internet of things en ik zou er nog aan toe kunnen voegen,de komst van waterstof,geven giga kansen,bij zijn tip,waarschuuwde hij voor ressescie gevoeligheid van de chippers,maar ik denk,dat dit wel meevalt met zulke vooruitzichten,want ik denk,wat dat betreft,de chipbisniss,met stip bovenaan staat,op het ogenblik!!
  het fd melde van de week,dat niemand van zijn politieke vrienden,nebukadnezar trumpio,durft corrigeren,omdat ze dan,per direkt in de kliko verdwijnen,helaas geldt dat ook voor zijn milde,slimme,echt christelijke maat.
  als nu eens die demokraatjes,uit gaan van,dat een half ei beter is dan een lege dop,trumpie afzetten,lukt toch nooit,als ze nu eens op stuivertje wisselen aansturen,pence op plaats 1 en lange flip op nr2,dan gaan de vs er mega op vooruit en wij giga en dan verschijnen,binnenkort weer de 10 geboden borden,in de chinese kerken wa
  nt voor zo'n christen hebben ze wel respekt!!
  vandaag,heerlijke stoofperen plukken,het lijken wel bommen,maar ze zijn niet gevaarlijk,maar overheerlijk!!
  morgen ons scharen onder het eeuwige schatrijke Woord,vandaag wordt een kranten abonee,naar haar laatste rustplaats gebracht,vorig jaar werd bij haar kanker geconstateerd,bij het ophalen van de kerstfooi zei haar man;jan we zijn zo dankbaar,ze is weer helemaal schoon,maar rondom delangste dag,keerde de ziekte weer,als je dan niet als een straatarme zondaar hebt leren buigen,aan de voet,van het kruis van de Heiland,ben je onzegbaar arm,al heb je een miljard topaandelen.
  maandag krijgen we wat mij betreft,weer zo'n weekje,bijkomend voordeel,van mijn 2 topfondsen stategie is,dat je transaktie kosten m,instens 80% dalen en warretje heeft ons geleert; verdienen begint met minder uit te geven!!SJALOOM!!!
 3. forum rang 4 Donald de Kwakerd 12 oktober 2019 13:15
  "Een verlanglijstje opstellen doe je toch door alles uit te knippen", aldus opa :). Wel helemaal mee eens, de voorpret van het maken van zo'n lijstje is belangrijk. Doe ik zelf ook altijd: goud, zilver, flow traders, etc. En dan de grafieken van het financieel dagblad uitknippen en de IEX-draadjes uitprinten en ophangen aan de muur. Herkenbaar voor velen.
 4. forum rang 4 Nuchtere Kijk Op 14 oktober 2019 10:35
  Ik las net wat over het verdienmodel. Kijk eens naar de concurrentie. Adressen als Action, Kruidvat, Bol enz. die verkopen meer en meer ook speelgoed. Er worden hierboven inderdaad marges genoemd die mogelijk gehaald worden bij een bepaald product. Maar overal genomen, is de concurrentie en ook dus via internetsites meer dan toegenomen. Prijzen nog meer onderdruk en het wereldwijde minderen in plastic zal deze branche ook niet bepaald gaan helpen.
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare