Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hogere rente helpt JPMorgan Chase

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse bank JPMorgan Chase heeft afgelopen kwartaal geprofiteerd van de stijgende rente en sterkere vraag naar kredieten. De inkomsten uit de handel in met name obligaties is daarentegen sterk gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Per saldo nam de winst met 7 procent toe tot 6,7 miljard dollar (5,6 miljard euro).

Topman Jamie Dimon waarschuwde vorige maand al dat JPMorgan in het derde kwartaal flink minder zou verdienen aan de handel in effecten. De daling kwam uiteindelijk uit op circa een zesde. Vooral op de obligatiemarkt was het een slap kwartaal, daar liepen de inkomsten met meer dan een kwart terug.

Aan de dienstverlening aan consumenten verdiende de bank juist een stuk meer. Dat is volgens Dimon te danken aan de hogere rente en de onverminderd goed draaiende Amerikaanse economie. De rentebaten liepen met 10 procent op tot 13,1 miljard dollar.

Citigroup

Branchegenoot Citigroup zag de winst eveneens oplopen, met 8 procent op jaarbasis naar 4,1 miljard dollar. Dat was met name te danken aan een eenmalige boekwinst op de verkoop van een bedrijfsonderdeel. Zonder die meevaller zou de winst licht zijn gedaald, vooral door hogere kredietkosten.

Ook Citigroup verdiende flink minder aan de obligatiehandel, doorgaans een belangrijke bron van inkomsten voor de grote Amerikaanse banken. Daar stonden betere prestaties tegenover van de consumententak. Bij zowel Citigroup als JPMorgan overtrof de winst de gemiddelde verwachting van analisten.

Lees over dit aandeel ook

  1. 12 apr Slotcall: even was 900 binnen handbereik, maar Wall Street verpest het feest 7
  2. 12 apr Meer winst voor JPMorgan

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JPMorgan Chase & Co

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

JPMorgan Chase & Co

181,250 18 apr
+1,170 +0,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links