Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Adviseurs Trump bekijken interim-deal China'

Gepubliceerd op 12 september 2019 16:50 | Views: 4.259 | Onderwerpen: China, Donald Trump

WASHINGTON (AFN) - Adviseurs van de Amerikaanse president Donald Trump hebben gepraat over een interim-handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Daarbij zouden importtarieven op Chinese goederen uitgesteld kunnen worden en in bepaalde gevallen zelfs ongedaan gemaakt. Dat melden bronnen bij het Witte Huis aan persbureau Bloomberg.

In ruil voor een tijdelijke deal zou China dan bepaalde toezeggingen moeten doen rond intellectueel eigendom en de aankoop van Amerikaanse landbouwproducten. De plannen werden besproken in aanloop naar nieuw handelsoverleg tussen de twee economische grootmachten, dat in de komende weken zou moeten plaatsvinden. Trump heeft nog geen handtekening gezet onder de voorstellen, zeggen de ingewijden.

Er lijkt momenteel wat ontspanning te zijn in de slepende handelsvete tussen China en de VS. Trump kondigde aan importheffingen op Chinese producten, die hij per 1 oktober wilde invoeren, op te schorten tot 15 oktober. Peking overweegt daarnaast de import van Amerikaanse landbouwproducten weer vrijuit toe te staan.

Binnen het Witte Huis zouden de zorgen toenemen over de negatieve gevolgen van de handelsconflict voor de Amerikaanse economie, in aanloop naar de presidentsverkiezingen in de VS volgend jaar. Veel Amerikanen zouden niet erg blij zijn met de handelsoorlog met China en Amerikaanse boeren hebben last van de zwakke prijzen voor hun producten.

Gerelateerd

China

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Donald Trump

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
optiejunky
0
Senior White House Official Denies Report US Considering Interim China Trade Deal – CNBC
Eugen III
0
'ingewijden' 'bepaalde toezeggingen' 'tijdelijke deal' Mein Gott, wat een mistig gedoe
Sir Cryptalot
0
Trump wordt zenuwachtig, ik hoop dat hij wel doorzet ondanks de verkiezingen want anders worden de kastanjes niet meer uit het vuur gehaald.
Donald de Kwakerd
0
het zwaard
0
Ik onthoud alleen die laatste zin: Veel Amerikanen zouden niet erg blij zijn
met de handelsoorlog met China en Amerikaanse boeren hebben last van de zwakke prijzen voor hun producten. Wie is hier verantwoordelijk voor ? Hij voor wie ze gestemd hebben.
thejaguar
0
of het waar is of niet: trump en consorten zijn overal toe in staat. maar als er sprake zou zijn van een interim-deal dan is dat niet vreugdevol, maar vreugdeloos. het betekent immers dat een gewone deal kennelijk niet mogelijk is!
Andy5
0
Hahaha, de Chinezen lachen zich dood. Trumpie probeert de kerst te halen en tilt alles over de kerst heen en daarna gaan de Chinezen moeilijk doen en dondert de boel in elkaar juist voor de nieuwe verkiezingen.

Mooi scenario en de Chinezen hebben de regie #lol
thepouw
0
Wat is die Trump toch een idioot. Blijkt nu dat de handelsoorlog toch vooral USA raakt, en dan vooral de mensen die voor hem gestemd hebben. Bovendien zal het de Chinese leiding een rotzorg zijn als de Chinese economie even wat minder draait. Die Chinese leiders hoeven zich geen zorgen te maken over verkiezingen ;-) en men weet daar donders goed dat die hele handelsoorlog over is zo gauw er een nieuwe president komt (volgend jaar of over 5 jaar).
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare