Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street verwerkt ECB-besluit'

'Wall Street verwerkt ECB-besluit'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan donderdag voor een licht hogere opening. Beleggers op Wall Street verwerken het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Ook volgen de financiële markten de ontwikkelingen in de handelsvete tussen China en de Verenigde Staten, waar enige ontspanning lijkt te zijn.

De ECB grijpt flink in om de Europese economie te stimuleren. De centrale bank verlaagt de depositorente en gaat voor de komende tijd obligaties opkopen om zo de afzwakkende Europese economie te stimuleren. Verdere rentestappen werden niet uitgesloten. Het opkoopprogramma heeft een open einde.

Aan het handelsfront kondigde de Amerikaanse president Donald Trump aan importheffingen op Chinese producten, die hij per 1 oktober wilde invoeren, op te schorten tot 15 oktober. China overweegt daarnaast de import van Amerikaanse landbouwproducten weer vrijuit toe te staan. De twee landen zullen binnenkort de handelsgesprekken hervatten.

Boeing

Bedrijven die gevoelig zijn voor de handelsspanningen kunnen bewegen, zoals bijvoorbeeld machinebouwer Caterpillar en vliegtuigfabrikant Boeing. Ook de chipsector kan positief reageren met fondsen als onder meer Intel, Micron Technology en Advanced Micro Devices (AMD).

Daarnaast staat softwareconcern Oracle in de schijnwerpers. Oracle maakte woensdag nabeurs bekend dat mede-topman Mark Hurd tijdelijk zijn functie neerlegt vanwege gezondheidsredenen. Tevens kwam het bedrijf met kwartaalcijfers naar buiten die minder sterk waren dan verwacht. Oracle lijkt lager te gaan openen.

Kroger

Ook supermarktketen Kroger opende de boeken. Het aandeel ging in de voorbeurshandel omhoog na beter dan verwachte resultaten. Qua macro-economische cijfers werd bekend dat de inflatie in de VS in augustus is gezakt naar 1,7 procent. Het aantal wekelijkse nieuwe aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen zakte meer dan gedacht.

De beurzen in New York gingen woensdag omhoog, mede dankzij optimisme aan het handelsfront. De Dow-Jonesindex eindigde 0,9 procent hoger op 27.137,04 punten. De brede S&P 500 klom 0,7 procent tot 3000,91 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 1,1 procent tot 8169,68 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links