Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Goede stap Vopak richting groei in lng-markt'

Gepubliceerd op 12 sep 2019 om 09:48 | Views: 1.385

HAL Trust 20 sep

137,40 -0,40 (-0,29%)

Vopak 20 sep

46,32 +2,05 (+4,63%)

AMSTERDAM (AFN) - Vopak heeft met het nemen van een belang van 49 procent in de Colombiaanse importterminal SPEC een goede stap genomen om binnen de markt voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) te groeien. Zo oordelen marktkenners bij ING. Ook analisten bij KBC Securities staan positief tegenover de transactie.

Volgens ING wil Vopak al langer groeien binnen de lng-markt, waar de inkomsten wat minder volatiel zijn. Het is wel zo dat Vopak bij SPEC goed moet kunnen samenwerken met de andere aandeelhouder, Promigas. Hoe dat zal lopen is moeilijk te voorspellen, concludeert ING. De analisten benadrukken verder dat de Colombiaanse gasmarkt interessant is voor zowel invoer als uitvoer.

KBC vindt dat de investering van Vopak in lijn is met de strategie om zich meer op lichtere brandstoffen te richten.

ING hanteert een hold-advies met een koersdoel van 45 euro. KBC houdt aan zijn accumulate-advies en een richtprijs van 47 euro. Het aandeel Vopak stond omstreeks 9.45 uur 0,2 procent hoger op 44,52 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
HAL Trust 100% zegt kopen 3 stemmen
Vopak 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Vopak Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord