Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Chinese video-app wil naar Wall Street'

Gepubliceerd op 12 september 2019 08:02 | Views: 641 | Onderwerpen: China

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese start-up Kuaishou overweegt een beursgang in de Verenigde Staten. De onderneming heeft een app waarop korte video's kunnen worden geplaatst en wil verder groeien, aldus ingewijden tegen persbureau Bloomberg.

Kuaishou, dat gesteund wordt door internetreus Tencent, is van plan de concurrentie van TikTok-eigenaar ByteDance feller aan te gaan. ByteDance is relatief onbekend, maar zijn app TikTok is ook in Nederland erg populair. Daar kunnen gebruikers korte muziekfilmpjes maken en daarop bijvoorbeeld playbacken.

Het inmiddels 8 jaar oude Kuaishou is dan ook een belangrijk onderdeel in strijd van Tencent tegen ByteDance, dat momenteel de hoogst gewaardeerde start-up ter wereld is. Het betekent 'snelle hand' en was snel erg populair in de kleinere steden en plattelandsgebieden van China. Gebruikers kunnen onder meer korte videoclips delen, van het oogsten van maïs tot het opslurpen van noodles. Eind 2017 had het 110 miljoen dagelijkse gebruikers.

De notering van Kuaishou moet vermoedelijk volgend jaar plaatsvinden. In een laatste financieringsronde, die naar verluidt voor het grootste deel uit de portemonnee van Tencent kwam, werd Kuaishou gewaardeerd op 25 miljard dollar. Zowel Tencent als Kuaishou gaven geen commentaar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

China

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord