Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Deal Galapagos met Novartis van start

MECHELEN (AFN) - De samenwerking van biotechnoloog Galapagos en zijn Duitse branchegenoot MorphoSys met farmaceut Novartis voor de ontwikkeling en commercialisering van hun programma MOR106 is deze week in werking getreden. Dat gebeurde nadat de wachttijd die vanwege mededingingswetgeving gold, was afgelopen. De licentiebetaling van 95 miljoen euro van Novartis aan Galapagos en MorphoSys kan nu gedaan worden.

De samenwerking werd in juli aangekondigd. MOR106 is door Galapagos en MorphoSys samen ontwikkeld. De twee gaan met Novartis samenwerken om het bestaande ontwikkelingsplan voor het antilichaam voor patiënten met eczeem aanzienlijk te verbreden. Novartis krijgt de exclusieve rechten voor het op de markt brengen van alle producten die voortkomen uit de overeenkomst.

Behalve de licentiebetaling van 95 miljoen euro hangen er voor Galapagos en MorphoSys potentiële mijlpaalbetalingen van maximaal ongeveer 850 miljoen euro aan de overeenkomst vast. Bovendien krijgen de biotechnolgiebedrijven royalty's oplopend van in de lage-tien tot lage-twintig procent. Galapagos en MorphoSys zullen alle betalingen gelijk verdelen.

Het bedrijf maakte overigens ook bekend dat via een openbare aanbieding van aandelen in de Verenigde Staten 300 miljoen dollar is opgehaald. Het betreft daarbij ruim 2,5 miljoen nieuwe gewone aandelen in de vorm van zogenoemde American Depository Shares voor een prijs van 116,50 dollar per stuk. De onderschrijvers van de aanbieding hebben daarbij de optie om nog eens 386.266 American Depository Shares bij te kopen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos
NOVARTIS N

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Galapagos 17:36
    27,700
    -1,56% -0,440
  2. NOVARTIS N 17:30
    85,000
    -1,73% -1,500

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links