Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fed wijst op importtarieven in Beige Book

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG/RTR) - De Amerikaanse economie groeit in een gematigd tempo. Dat kwam woensdag naar voren uit het zogeheten Beige Book van de Federal Reserve. Daarin werd onder meer krapte op de arbeidsmarkt gesignaleerd. Ook veroorzaakten zorgen over het handelsklimaat een rem op investeringen en leiden de importtarieven tot stijgende prijzen voor onder meer grondstoffen en eindproducten.

,,Hogere importtarieven werden genoemd als medeverantwoordelijk voor de gestegen kosten bij vooral fabrikanten'', aldus de Fed. Waarschijnlijk groeit de Amerikaanse economie met 3 procent in de tweede helft van het jaar. Dat, gecombineerd met de lage werkloosheid en een inflatie rond de doelstelling van de centrale bank, is een onderbouwing van een nieuwe rentestap. Waarschijnlijk wordt de rente bij de komende bijeenkomst, op 25 en 26 september, dan ook opgevoerd.

Het rapport toonde dat de meeste districten zorgen hebben en onzekerheid ervaren door de internationale handelsspanningen. ,,Een aantal regio's zag dat investeringen werden afgeschaald of uitgesteld door deze zorgen''. De studie over de stand van zaken in de Amerikaanse economie is samengesteld op basis van enquêtes door de regionale centrale banken. Beleggers houden het Beige Book altijd sterk in de gaten omdat ze daaruit mogelijk een duidelijker beeld kunnen krijgen over de toekomst van het rentebeleid.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links