Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Galapagos en Aalberts kleuren beursdag

Gepubliceerd op 12 sep 2018 om 17:41 | Views: 2.660 | Onderwerpen: biotechnologie

Aalberts 22 feb

31,69 +0,15 (+0,48%)

Galapagos 22 feb

86,26 -0,96 (-1,10%)

AMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Galapagos en industrieel toeleverancier Aalberts Industries kleurden woensdag de beursdag in Amsterdam. Het algehele beurssentiment in Europa was gematigd positief. Beleggers bleven wel enigszins terughoudend door de aanhoudende handelszorgen.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,1 procent hoger op 540,27 punten. De MidKap klom 0,8 procent tot 777,79 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs wonnen tot 0,9 procent.

Galapagos was met afstand de koploper bij de hoofdfondsen, met een winst van 17,6 procent. Dat is de grootste koerswinst in drie jaar. De biotechnoloog heeft samen met partner Gilead Sciences een studie met het middel filgotinib tegen reuma succesvol afgesloten.

Unilever

Aalberts Industries volgde met een winst van 3,6 procent na een adviesverhoging door analisten door Kempen. De marktvorsers stellen dat de verhoging samenhangt met recente overnames door Aalberts, macro-economische ontwikkelingen en grondstofprijzen.

Levensmiddelenconcern Unilever, dat eind dit jaar zijn plek in de Londense hoofdindex verliest vanwege de verhuizing naar Nederland, steeg 0,7 procent. Grootste daler in de AEX was chipconcern ASML met een verlies van 3,8 procent na een sectorrapport van Goldman Sachs.

ASMI

In de MidKap stonden chiptoeleveranciers Besi en ASMI bij de grootste dalers met minnen van 1,7 en 1,4 procent. Bodemonderzoeker Fugro was met een winst van 3,8 procent de grootste stijger.

Bij de kleinere bedrijven won Adyen 8,2 procent. De betalingsdienstverlener kondigde een samenwerkingsverband aan met dataplatformbedrijf Looker en krijgt vanaf 24 september een notering in de MidKap en heeft inmiddels een grotere beurswaarde dan ABN AMRO. Adyen neemt de plaats in van natuurvoedingsproducent Wessanen (plus 0,1 procent). De samenstelling van de AEX blijft ongewijzigd.

Euro

In Madrid steeg Inditex 4,1 procent. Beleggers waren tevreden over de halfjaarresultaten van de Spaanse kledingverkoper. Hermès klom 3,9 procent in Parijs. Het Franse modehuis zag zijn winstgevendheid in het afgelopen halfjaar oplopen naar het hoogste niveau ooit. Vooral in China deed het bedrijf goede zaken.

De euro was 1,1632 dollar waard tegen 1,1588 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie klom 2,3 procent in prijs tot 70,82 dollar. Brentolie werd 0,8 procent duurder op 79,69 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Aalberts 50% zegt kopen 2 stemmen
Galapagos 80% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

biotechnologie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Aalberts Industries

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Galapagos

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links