Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Wall Street opent vrijwel vlak'

Gepubliceerd op 12 sep 2018 om 15:07 | Views: 1.143

NY-DJ-Industrial Avg 18 sep

26.246,96 +184,84 (+0,71%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan woensdag voor een vrijwel vlakke opening. Veel aandacht gaat uit naar techreus Apple. Het qua beurswaarde duurste bedrijf ter wereld houdt zijn alom bekende evenement waarin het de nodige noviteiten zal laten zien. Vooral de nieuwste iPhones kunnen traditiegetrouw op aandacht rekenen. De smartphones zijn goed voor ongeveer twee derde van de omzet van Apple.

Eerder werd al gemeld dat Apple drie nieuwe modellen van de iPhone zal laten zien, inclusief een vernieuwde versie van de iPhone X, het vlaggenschip van het concern. Verder worden een groter zogeheten premiummodel en een goedkopere variant van de smartphone onthuld.

Verder worden cijfers over de producentenprijzen verwerkt. De Federal Reserve komt later op de dag met zijn Beige Book dat inzage geeft in de staat van de Amerikaanse economie. Ook worden de wekelijkse cijfers over de olievoorraden gepubliceerd. De handelsspanningen tussen de VS en China blijven hun stempel op de markten drukken.

Alphabet

Qua bedrijven staan naast Apple ook telecombedrijven T-Mobile US en Sprint in de belangstelling. De Amerikaanse communicatiewaakhond FCC heeft een pauze ingelast in het onderzoek naar de fusie tussen de bedrijven.

Facebook en Google-moeder Alphabet staan eveneens in de schijnwerpers. Grote internetplatforms als YouTube, Facebook en Instagram moeten mogelijk vergoedingen gaan afdragen over auteursrechtelijk beschermde filmpjes, foto’s of muziek die gebruikers uploaden. Het Europees Parlement stemde voor een aanpassing van het auteursrecht aan het digitale tijdperk. De onderhandelingen met de lidstaten over de uiteindelijke wetstekst kunnen nu beginnen.

Tesla

Ook zal de aandacht, zoals wel vaker de laatste tijd, uitgaan naar automaker Tesla. De Chinese concurrent NIO haalde met zijn geplande beursgang minder geld op dan aanvankelijk gehoopt.

Gilead Sciences lijkt hoger te beginnen. De samenwerkingspartner van het in Amsterdam genoteerde Galapagos kwam met succesvolle resultaten bij een studie met het middel filgotinib tegen reuma.

De beurzen in New York sloten dinsdag hoger. De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent hoger op 25.971,06 punten. De brede S&P 500 ging eveneens 0,4 procent omhoog tot 2887,89 punten. Schermenbeurs Nasdaq kreeg er 0,6 procent bij tot 7972,47 punten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links