Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Cisco heeft last van coronacrisis

Gepubliceerd op 12 augustus 2020 22:49 | Views: 1.201

Cisco 15 sep

41,20 0,00 (0,00%)

Cisco Systems 18 sep

39,81 -0,56 (-1,39%)

SAN JOSE (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse maker van netwerkapparatuur en software Cisco Systems heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar de omzet zien dalen omdat klanten investeringen uitstelden als gevolg van de coronacrisis. De winst ging wel omhoog op jaarbasis, al moest het bedrijf vorig jaar nog extra geld opzij zetten voor belastingen. Ook voor het lopende kwartaal verwacht Cisco een omzetdaling.

Cisco heeft veel klanten bij de overheid, maar ook mkb-bedrijven zorgen voor een groot deel van de omzet. Juist die klanten hielden vanwege de economische strubbelingen de hand op de knip. Cisco probeert verder al enige tijd om de afhankelijkheid van dure hardware te verkleinen om zo minder gevoelig te worden voor economische neergangen. In het afgelopen kwartaal, dat 25 juli eindigde, lukte het bedrijf om meer dan de helft van de omzet uit software en diensten te halen.

De omzet van Cisco bedroeg in het vierde kwartaal 12,2 miljard dollar, tegen 13,4 miljard dollar een jaar eerder. Onder de streep bleef daar 2,6 miljard van over. In het laatste kwartaal van het boekjaar 2019 was dat 2,2 miljard dollar, maar toen zette Cisco een eenmalige belastinglast van 900 miljoen dollar in de boeken.

Voor het huidige kwartaal rekent Cisco op een nieuwe omzetdaling, van tussen de 9 en 11 procent. Dat is een grotere neergang dan waar analisten in doorsnee rekening mee hadden gehouden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Cisco 100% zegt kopen 1 stemmen
Cisco Systems 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Cisco Systems

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Cisco Systems

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare