Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Italië wil samenwerken met Euronext voor overname beurs Milaan'

Gepubliceerd op 12 augustus 2020 19:18 | Views: 1.205 | Onderwerpen: Euronext, Italië

Euronext 18 sep

102,30 +4,20 (+4,28%)

AMSTERDAM (AFN) - De Italiaanse overheid wil samen met Euronext een poging doen om Borsa Italiana, het bedrijf achter de beurs in Milaan, in handen te krijgen. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Daarbij zou naar verschillende mogelijkheden worden gekeken.

Het Italiaanse beursbedrijf is nu nog in handen van London Stock Exchange (LSE), het bedrijf achter de beurs in Londen. Die beursuitbater moet echter onderdelen afstoten om goedkeuring te krijgen van de Europese Commissie voor de overname van dataleverancier Refinitiv en wil daarom een deel van Borsa Italiana of het hele bedrijf verkopen.

Euronext wordt al langer gezien als belangrijke kandidaat om Borsa Italiana over te nemen. Als dat samen met Italië gebeurt zou Euronext eigenaar kunnen worden van de beurs in Milaan en zou de Italiaanse staatsbank Cassa Depositi e Prestiti een belang kunnen nemen in de pan-Europese beursuitbater. Dat zou ongeveer even groot kunnen worden als de 8 procent die de Franse staat via de Caisse des Dépôts et Consignations in handen heeft. Ook is het mogelijk dat Italië en Euronext in eerste instantie beiden een bieding neerleggen en pas later samen gaan werken.

LSE heeft in eerste instantie Borsa Italiana-onderdeel MTS, een platform voor het handelen in obligaties, te koop gezet. Deutsche Börse zou daar ook interesse in hebben en naar verwachting zullen ook andere beursuitbaters zoals Nasdaq zich in de biedingsstrijd melden. Italië zou volgens de ingewijden ook kunnen besluiten om alleen MTS in handen te proberen te krijgen. LSE heeft eind volgende week een deadline gesteld voor partijen om een eerste bod neer te leggen voor MTS.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Euronext 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Euronext

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Italië

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Euronext

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare