Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Deutsche schrapt helft banen op hoofdzetels consumententak'

Gepubliceerd op 12 augustus 2020 17:40 | Views: 2.013

Deutsche Bank 18 sep

7,67 0,00 (0,00%)

FRANKFURT (AFN) - Deutsche Bank is naar verluidt van plan de twee hoofdkantoren voor zijn divisie voor particuliere klanten flink in te laten krimpen. Afdelingshoofd Manfred Knof wil het personeelsbestand op die vestigingen met de helft terugdringen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Knof staat voor de opdracht om voor het einde van 2022 1 miljard euro aan kostenbesparingen te hebben doorgevoerd. Gesprekken met personeelsvertegenwoordigers over de reorganisatie zijn onlangs begonnen.

Deutsche Bank kondigde vorig jaar al aan 18.000 banen te willen schrappen om winstgevender te worden. Topman Christian Sewing besloot op het hoogtepunt van de coronacrisis om de ontslagen met enkele weken uit stellen.

Het hoofdkantoor voor particuliere klanten is verdeeld over twee locaties, in Frankfurt en Bonn. Dat is nog een erfenis van de overname van de Duitse Postbank door Deutsche Bank in 2010. Knof wil ook kosten besparen door overlap in technologie en functies van de voormalige Postbank en Deutsche Bank te verminderen.

De ingrepen bij de consumententak gaan mogelijk iets verder dan aanvankelijk gepland, zei financieel topman James von Moltke vorige maand bij de kwartaalcijfers. De coronacrisis heeft geleid tot lagere rentes dan waar eerder rekening mee werd gehouden, en daar heeft vooral de tak voor particuliere klanten last van.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Deutsche Bank 83% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

Deutsche Bank

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
  1. twintrader 12 augustus 2020 21:21
    Handig dat ze erbij zetten dat het Deutsche BANK betreft.

    In de bankenwereld wordt de term deutsche gebruikt voor deutsche bank ja... Maar ik denk niet dat de gemiddelde lezer in de bankenwereld werkt,

    Dus moeten we dan maar gokken? Deusche Telekom, Deutsche Posr, Deutsche Lufthansa, Deutsche Bahn, Deutsche Versicherung, Deutsche Handelsbanken, ...

2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare