Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Duidelijke plussen op Europese beurzen

Duidelijke plussen op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden woensdagmiddag duidelijk hoger. Op het Damrak was ABN AMRO een uitblinker dankzij beter dan verwachte resultaten van de bank. Ook het handelsbericht van Just Eat Takeaway viel in de smaak bij beleggers. Verder deden oliebedrijven het goed.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na de opening op Wall Street 1 procent hoger op 571,12 punten. De MidKap won 0,5 procent tot 815,33 punten. Frankfurt en Parijs klommen tot 0,7 procent en Londen steeg 1,4 procent ondanks een krimp van meer dan 20 procent van de Britse economie in het tweede kwartaal.

ABN AMRO (plus 8 procent) was de grote winnaar in de AEX. De bank zette miljoenen opzij voor leningen die door de coronacrisis mogelijk nooit worden terugbetaald en dook in het tweede kwartaal opnieuw in de rode cijfers. Het concern kondigde tevens aan in te grijpen bij zijn zakenbank en bij fintechdochter Moneyou. In totaal verdwijnen bijna 1000 banen. KBC Securities verhoogde het advies voor het aandeel.

Just Eat Takeaway profiteert van virusuitbraak

Just Eat Takeaway klom 4 procent. Het maaltijdbestelbedrijf profiteerde in de eerste jaarhelft van de virusuitbraak en overnames en boekte meer omzet. Verder verwacht het bedrijf de overname van de Amerikaanse branchegenoot Grubhub in de eerste helft van volgend jaar af te ronden.

Grootste verliezers in de AEX waren winkelvastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield en biotechnoloog Galapagos met minnen van ruim 1 procent. Bij de middelgrote bedrijven toonde TKH Group herstel met een winst van 1,2 procent. De technologiegroep zakte een dag eerder 3,5 procent na tegenvallende vooruitzichten. Hekkensluiter was biotechnologiebedrijf Pharming met een min van 2,4 procent.

Bij de kleinere bedrijven kreeg Accsys er 7,1 procent bij. De houtveredelaar gaat samenwerken met het Amerikaanse Eastman Chemical Company. Avantium zakte 5,4 procent. Het speciaalchemieconcern zag de omzet in de eerste jaarhelft dalen.

Sunrise Communications werd ruim 26 procent meer waard in Zürich. Het Amerikaanse kabel- en telecombedrijf Liberty Global wil de Zwitserse telecommaatschappij overnemen. In Frankfurt daalde TUI 0,8 procent. De reisgigant kreeg opnieuw miljardensteun van de Duitse overheid.

De euro was 1,1791 dollar waard tegen 1,1779 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,7 procent duurder op 42,31 dollar. Brentolie klom 1,4 procent in prijs tot 45,13 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09:12 AEX lager van start gegaan, slechts twee stijgers
  2. 08:13 AEX waarschijnlijk lager van start door vrees voor escalatie in Midden-Oosten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Cph-cinq 12 augustus 2020 19:52
    Citaat uit de Standaard vandaag
    Ver onder deze kampioenenliga speelt zich ongezien een stil drama af. Steunmaatregelen hebben het onvermijdelijke een tijdlang uitgesteld, maar intussen zijn de reserves op, de spaarcenten verdwenen en de kredieten opgedroogd. Het levenswerk, soms van meerdere generaties, gaat in rook op. In de horeca, de kleinhandel, de evenementen­sector, de cultuurscène en op veel andere, vaak onzichtbare plaatsen gaat de kaalslag onhoudbaar door.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

858,31 09:39
-7,05 -0,81%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links