Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoger begin voor Wall Street

Hoger begin voor Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winst aan de dag begonnen. Energieaandelen gaven daarbij de graadmeters op Wall Street een impuls na berichten over een oplopende vraag naar brandstof. Verder blijven beleggers kijken hoe de onderhandelingen over een nieuw Amerikaans noodpakket om de coronacrisis het hoofd te bieden verlopen.

De Dow-Jonesindex klom in de eerste handelsminuten 1 procent tot 27.951 punten. De breed samengestelde S&P 500 werd ook 1 procent hoger gezet op 3366 punten en techbeurs Nasdaq ging 1,2 procent omhoog, tot 10.910 punten.

Energiereuzen als Chevron, ConocoPhillips en Marathon Oil dikten tot 3,2 procent aan geholpen ook door de gestegen olieprijzen. Die stonden op hun beurt weer op het hoogste niveau in maanden door de berichten over de aantrekkende vraag.

Verder weet ook automaker Tesla de aandacht op zich gericht. De maker van elektrische aangedreven bolides splitst zijn aandelen om deze toegankelijker te maken voor werknemers en investeerders. Het aandeel steeg ruim 6 procent.

Ook farmaceut Moderna (plus 5,4 procent) staat in de schijnwerpers. Het bedrijf meldde dinsdag nabeurs dat het overeenkomst heeft gesloten met de Amerikaanse overheid over de verkoop van een 100 miljoen doses van een coronamedicijn dat nog in ontwikkeling is. Met de deal is een bedrag van meer dan 1,5 miljard dollar gemoeid.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Kees1 12 augustus 2020 16:52
    De keuze voor Kamala Harris als VP kan ook de goede opening verklaren. De keuze voor Harris verkleint de kans op een zege voor Biden. Gretchen Whitmer zou veel gevaarlijker zijn geweest. Whitmer is minder links en een ervaren bestuurder.
    De keuze voor Harris vergroot de kans op een zege van Trump en is goed voor de beurzen.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links