Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ABN AMRO straalt op terughoudende beurs

Gepubliceerd op 12 augustus 2020 11:43 | Views: 2.718 | Onderwerpen: banken

ABN AMRO BANK N.V. 18 sep

7,48 -0,32 (-4,08%)

AEX 18 sep

550,85 -1,63 (-0,30%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten woensdag overwegend kleine winsten zien. De voortdurende impasse in de Verenigde Staten over het extra stimuleringspakket voor de Amerikaanse economie zorgde voor enige terughoudendheid op de beursvloeren. Op het Damrak was ABN AMRO een uitblinker dankzij beter dan verwachte resultaten van de bank. Ook het handelsbericht van Just Eat Takeaway viel in de smaak bij beleggers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,7 procent hoger op 569,68 punten. De MidKap won 0,3 procent tot 814,24 punten. Parijs klom 0,3 procent en Londen steeg 0,9 procent ondanks een krimp van meer dan 20 procent van de Britse economie in het tweede kwartaal. Frankfurt daalde een fractie.

ABN AMRO (plus 6,3 procent) was de grote winnaar in de AEX. De bank zette miljoenen opzij voor leningen die door de coronacrisis mogelijk nooit worden terugbetaald en dook in het tweede kwartaal opnieuw in de rode cijfers. Het concern kondigde tevens aan in te grijpen bij zijn zakenbank, waarbij 800 van de 2500 banen worden geschrapt. KBC Securities verhoogde het advies voor het aandeel.

Just Eat Takeaway

Just Eat Takeaway klom 2,2 procent. Het maaltijdbestelbedrijf profiteerde in de eerste jaarhelft van de virusuitbraak en overnames en boekte meer omzet. Verder verwacht het bedrijf de overname van de Amerikaanse branchegenoot Grubhub in de eerste helft van volgend jaar af te ronden.

Grootste verliezers in de AEX waren chipbedrijf ASMI en biotechnoloog Galapagos met minnen van ruim 1 procent. Bij de middelgrote bedrijven toonde TKH Group herstel en stond bovenaan met een winst van 4 procent. De technologiegroep zakte een dag eerder 3,5 procent na tegenvallende vooruitzichten. Hekkensluiter was biotechnologiebedrijf Pharming met een min van 1,6 procent.

Accsys

Bij de kleinere bedrijven kreeg Accsys er 11 procent bij. De houtveredelaar gaat samenwerken met het Amerikaanse Eastman Chemical Company. Avantium zakte 5,7 procent. Het speciaalchemieconcern zag de omzet in de eerste jaarhelft dalen.

Sunrise Communications werd 26 procent meer waard in Zürich. Het Amerikaanse kabel- en telecombedrijf Liberty Global wil de Zwitserse telecommaatschappij overnemen. In Frankfurt daalde E.ON 0,6 procent. De Duitse energiereus verlaagde zijn winstverwachting vanwege de coronacrisis.

De euro was 1,1764 dollar waard tegen 1,1779 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,5 procent duurder op 42,22 dollar. Brentolie klom 1,4 procent in prijs tot 45,10 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 67% zegt kopen 6 stemmen
ABN AMRO BANK N.V. 60% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

banken

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ABN AMRO BANK N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare