Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Geen signalen van vertraging bij Just Eat Takeaway'

Gepubliceerd op 12 augustus 2020 09:12 | Views: 1.520

JUST EAT TAKEAWAY 09:58

90,46 -1,16 (-1,27%)

AMSTERDAM (AFN) - Het handelsbericht van Just Eat Takeaway (JET) toont aan dat er bij het maaltijdbestelbedrijf geen sprake is van een vertraging van de ordergroei. Dat constateren analisten van Morgan Stanley. Ze wijzen er daarbij op dat het bedrijfsresultaat van de onderneming duidelijk beter dan verwacht was. ING merkt op dat de winstgevendheid van JET hoger uitviel dan verwacht.

ING stelt dat het bedrijfsresultaat 40 procent hoger uitviel dan voorzien. Vooral in Duitsland was sprake van een veel beter dan verwacht resultaat. ING merkt verder op dat JET zijn investeringen zal opvoeren. Met name bij Just Eat is daarmee sprake van een inhaalslag. Verder zal JET blijven profiteren van de coronacrisis, aangezien mensen in crisistijd meer geneigd zijn om maaltijden te bestellen.

Morgan Stanley wijst erop dat JET vooral in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland goede zaken deed. De marktvorsers hanteren een overweight-advies op het aandeel. ING blijft bij zijn koopadvies.

Positief gestemd

Ook Jefferies is positief gestemd over het handelsbericht. Het bedrijfsresultaat is "imposant" en analisten zullen mogelijk hun prognoses gaan opvoeren, zo denkt de bank. Jefferies hanteert een koopadvies op JET.

Het aandeel JET noteerde dinsdag na krap een uur handelen 3,3 procent hoger op 99,42 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 88% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

JUST EAT TAKEAWAY

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare