Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Meer omzet en groter verlies Just Eat Takeaway

Gepubliceerd op 12 augustus 2020 07:43 | Views: 3.281

JUST EAT TAKEAWAY 10:12

90,62 -1,00 (-1,09%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway (JET) heeft het eerste halfjaar van 2020 afgesloten met een groter verlies op een hogere omzet. De onderneming, die qua opbrengsten profiteerde van overnames, zag mede door de overnamehonger ook de kosten oplopen. Topman Jitse Groen benadrukte in een toelichting dat het bedrijf in de gelukkige positie zit om te kunnen profiteren van aanhoudende meewind. Bekend is dat de maaltijdbezorgsector weinig last heeft van de coronacrisis.

JET sloot de meetperiode af met een omzet van 675 miljoen euro. Dat betekende op jaarbasis een groei van 276 procent. Daarbij moet worden aangetekend dat de krachtenbundeling met Just Eat in april een groot deel van de stijging voor zijn rekening neemt. De opbrengsten uit commissies was 584 miljoen euro. Volgens JET was de stijging van deze inkomsten minder sterk dan doorgaans het geval is omdat het bedrijf zich vanwege de crisis genoodzaakt zag restaurants die het financieel zwaar hadden enigszins te ontzien.

Onder de streep resteerde een verlies van 59 miljoen euro, tegen een tekort van 33 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Aan de kostenkant was JET onder meer extra geld aan de uitrol van zijn bezorgdienst. Verder namen de kosten voor personeel toe. Ook werden kosten gemaakt om de fusie tussen Just Eat en Takeaway rond te krijgen. De samenvoeging van de bedrijven loopt volgens JET volgens plan.

Uitgaven aan marketing namen mondjesmaat toe. In de periode dat de lockdownmaatregelen van kracht waren zetten JET ook het mes in zijn advertentiebudget. Verder hoefde het bedrijf ook nog geen sponsoringskosten voor het uitgestelde EK voetbal te maken. Verder meldde JET dat de overname van de Amerikaanse branchegenoot Grubhub naar verwachting in de eerste helft van volgend jaar wordt afgerond. De deal is onder meer nog afhankelijk van de goedkeuring van aandeelhouders.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 61% zegt verkopen 18 stemmen

Gerelateerd

JUST EAT TAKEAWAY

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare