Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Enthousiaste' steun VS bij brexit zonder deal

Gepubliceerd op 12 augustus 2019 21:07 | Views: 6.998 | Onderwerpen: Brexit, Verenigde Staten

LONDEN (AFN/RTR) - Als de Britse regering besluit zonder deal uit de EU te stappen, dan staan de Verenigde Staten daar vierkant achter. Dat zei de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur John Bolton tegen verslaggevers.

De brexitdeadline verloopt op 31 oktober. De Britse premier Boris Johnson heeft duidelijk gemaakt dan sowieso uit de EU te willen stappen, desnoods zonder afspraken over de scheidingsvoorwaarden. Dat standpunt zorgt voor grote onrust binnen de Britse politiek. Ook veel partijgenoten van Johnson willen niet zonder deal uit de EU.

Bolton zei tijdens een bezoek aan Londen dat de regering van Donald Trump zich "behulpzaam" wil opstellen. Een brexit zonder deal is volgens hem geen bezwaar. "Als de Britse regering daartoe besluit, dan zullen we dat enthousiast steunen", verzekerde de nationale veiligheidsadviseur.

De topadviseur van president Donald Trump zei ook dat Londen en Washington straks per sector handelsdeals kunnen sluiten. De pijnpunten in de handelsrelatie kunnen dan later aan bod komen. Trump en de Britse premier hebben elkaar maandag ook telefonisch gesproken, onder meer over de brexit en handel. Het Witte Huis liet vervolgens weten dat president ernaar uitkijkt Johnson in de nabije toekomst persoonlijk te ontmoeten.

Gerelateerd

Brexit

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Verenigde Staten

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
31 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Gijs T 12 augustus 2019 21:49
  De VS maakt ruzie met al haar handelspartners, verhoogt aan de lopende band importtarieven, en Trumps lijfspreuk is: "America First".

  Waarom zou hij dan in hemelsnaam uitgerekend Engeland een helpende hand toesteken? Met welk doel? Denken ze in Engeland werkelijk dat Trump die belofte nakomt en een voordelig handelsakkoord zal afsluiten??? Lijkt me naief.
 2. forum rang 7 Kaviaar 12 augustus 2019 21:59
  quote:

  objectief schreef op 12 augustus 2019 21:31:


  Een gunst van Trump aannemen, daar kan Boris nog veel spijt van krijgen.


  Ik verwacht dat de Britten wel enige mensenkennis hebben en weten dat Trump er niets van meent, het is hem enkel om de $$'s te doen. Verder telt niets voor hem. Hij is de first president die niet zo'n plaats zou mogen bekleden.
 3. forum rang 9 objectief 12 augustus 2019 22:09
  quote:

  merron schreef op 12 augustus 2019 21:44:


  Als het verder toch geen gevolgen heeft kunnen meer landen uit de EU stappen , er zullen er vast een paar zijn die dat wel willen!


  Dat is het juist, het heeft enorme gevolgen.
  Het VK is al miljarden achteruit gehold en de werkgelegenheid is flink gedaald.
  (en het VK is een eiland en is eigenlijk nooit een met de rest van de EU geweest)
  Geen enkel land wil uit de EU stappen. Soms zegt men het wel om de achterban te plezieren maar doen is een andere zaak.
 4. arcana56 12 augustus 2019 22:19
  quote:

  finance2u schreef op 12 augustus 2019 22:11:


  Larry Summers waarschuwt dat Trump de Britten uit gaat knijpen..de Britten hebben veel minder te bieden zonder deelgenoot van de EU te zijn, wanhopig op zoek naar een hadelsdeal terwijl hun onderhandelingspositie zo zwak is. America first....


  Idd, bovendien is een handelsovereenkomst niet een stukje papier dat zo geregeld is.
  Maar het is wat ze willen in het VK.
 5. mok 12 augustus 2019 22:24
  quote:

  Gijs Oudvink schreef op 12 augustus 2019 21:49:


  De VS maakt ruzie met al haar handelspartners, verhoogt aan de lopende band importtarieven, en Trumps lijfspreuk is: "America First".

  Waarom zou hij dan in hemelsnaam uitgerekend Engeland een helpende hand toesteken? Met welk doel? Denken ze in Engeland werkelijk dat Trump die belofte nakomt en een voordelig handelsakkoord zal afsluiten??? Lijkt me naief.

  Om Europa te verzwakken. Hij is bang voor een sterk verenigd Europa die mogelijk de VS naar de kroon kan steken en sterk staat in onderhandelingen. Het gaat om macht.
 6. Moneyball 12 augustus 2019 22:57
  Merendeel vd Britten die voor Brexit hebben gestemd leeft in het verleden. Ze denken dat als de UK uit de EU is dat ze alles zelf kunnen beslissen. Begrijpelijk want dat is ze wijsgemaakt door druiloren als Boris Johnson en Nigel Farage. Alsof UK dan niet meer afhankelijk is van andere landen... Landen als US hebben de macht om hun positie op de wereldmarkt op te eisen. De UK stelt op het wereldtoneel geen ene ruk voor. Ze denken daar terug aan het grote Britse Empire, maar US, China en EU dicteren de regels, waarbij de onderlinge verdeeldheid de laatste dwars zit.
 7. goeruh 12 augustus 2019 23:58
  Noorwegen en Zwitserland verreweg welvarendst van Europa. Geven hun belasting centen iig niet uit aan arme Europese lidstaten en/of falende immigratie/integratie.
  Laten we in pakweg 2025-2030 eens terugkijken op de verhoudingen in Europa. Zou mij niets verbazen als UK zich in de top gaat nestelen.
 8. [verwijderd] 13 augustus 2019 02:16
  Ben altijd heel benieuwt hoe ze dat gaan doen, een luchtbrug naar Engeland, zoals vroeger naar Berlijn.
  Of gaat een container schip 1000 containers in Engeland appart afleveren en die andere 20.000 in Rotterdam, denk het niet, tenzij UK betaald natuurlijk.
  Zal een leuk koste plaatje worden voor Engeland.
  Toen EEG opgericht werd, raakte Engeland al in een recessie onder Thatcher, daarom was bij de EU komen het motto.
  Om maar eens wat doms te noemen.
31 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare