Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street in het rood

Gepubliceerd op 12 augustus 2019 19:28 | Views: 4.221

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag in het rood. Beleggers hielden de aanhoudende protesten in Hongkong en de politiek-economische crisis in Argentinië nauwlettend in de gaten. Ook speelde het slepende handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten weer een rol, na een rapport van bankiers van Goldman Sachs.

De marktkenners bij de Amerikaanse zakenbank verwachten nu dat een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China pas na de presidentiële verkiezingen in 2020 plaatsvindt. Ook waarschuwden ze dat de aanhoudende handelsoorlog een groter negatief effect heeft op de Amerikaanse economie dan eerder gedacht. Het risico op een recessie in de VS is volgens de analisten aan het stijgen.

Omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) stond de Dow-Jonesindex 1 procent lager op 26.018 punten. De bredere S&P 500-index zakte 0,9 procent tot 2893 punten, terwijl schermenbeurs Nasdaq 0,8 procent kwijtspeelde tot 7899 punten.

Bankensector

De bankensector wist de aandacht op zich gericht. Zij zijn gevoelig voor de steeds verder dalende rendementen op staatsleningen en noteerden lager. Zo speelden Goldman, Citigroup en Morgan Stanley 2,4 procent kwijt. Bank of America en JPMorgan daalden respectievelijk 2,2 procent en 1,5 procent.

Alphabet stond in de schijnwerpers. Het moederbedrijf van Google verloor 0,7 procent, nadat Google een waarschuwing kreeg van de Russische overheid over het adverteren voor "illegale protesten" via YouTube. Cannabisbedrijf CannTrust kelderde ruim 24 procent nadat een toezichthouder een productiefaciliteit afkeurde.

De euro was 1,1213 dollar waard, tegen 1,1218 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent meer op 54,74 dollar. De prijs van Brentolie stond vlak op 58,51 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
 1. mok 12 augustus 2019 20:53
  Volgens mij moet iedereen wennen aan tragere groei en moeten we daar niet zo paniekerig over doen. Er is veel vergrijzing en China heeft zijn achterstand ingelopen. Als we nu overdreven stimuleren, wat veel te veel gebeurd, hebben we in de toekomst geen mogelijkheid om al die schulden af te betalen. Zo loopt het begrotingstekort in de VS op naar 1 biljoen. Als je hiermee niet in staat bent om de economie te stimuleren moet je toch wel een keer achter je oren krabben. Een rente naar 0 zal dan echt niet helpen en de problemen alleen maar vergroten.
 2. forum rang 6 Knight V 12 augustus 2019 21:02

  Niet alleen goud.

  Ze willen de retail beleggers ook even opjagen om hun portfolio snel te verkopen tegen dump prijzen.

  Ze willen de aandelen graag voor deze prijzen hebben omdat ze weten dat ze nu voor afbraak prijzen kan krijgen.

  Arcelor van 26,29 naar 11,83 (WoW !!!!)
  AMG van 44,68 naar 19,13 (crazy !)
  Aegon van 5,43 naar 3,79
  Fugro van 11,78 naar 6,15
  AEX is spot goedkoop op deze manier.

  De fonds managers en handels platforms hebben de koersen stelselmatig onderuit geschoffeld en langzaam een portfolio opgebouwd die tegen afbraakprijzen zijn ingekocht.

  Als de retail beleggers de stukken verkocht hebben op basis van adviezen, zijn ze nu echt de sigaar. 3. speedy0070 13 augustus 2019 01:52
  Goedemorgen Knight V, Je zei dat ze de mensen opjagen om portfolio te verkopen dat had je dus eerder moeten doen in 2016 begin 2017 met ABN op 24 en Ing op 16 sinds die tijd had je cash moeten zitten en gewoon de bui afwachten. De cijfers die je aangeeft van een paar aandelen die nog altijd duur staan!! Let wel effe op de KW waarde! Tot zelfs ABN en ING staan nog te duur maar staan in de aanloop om koopwaardig te worden. Met een KW tussen de 8 en 10 zelf zou ik zeggen wachten op de KW van 8 als men investeerder wilt zijn. Mensen willen zich investeerders noemen en nemen genoegen met een zielige 2% dividend? Kom NOU mijn poen moet gewoon 10% opbrengen zoniet wil ik er zelfs niet over denken. Ik wil hier zeggen 10% netto dividendbelasting netjes betaald. En geloof mij nooit een analistenbericht volgen of luisteren maar gewoon netjes op de stoel blijven en uitkijken naar de de KW van 8!! niks te koop? ook goed netjes CASH BLIJVEN ZITTEN. Je koopt op KW van 8 en de KW gaat als een gek onderuit naar 25 zeer zeker verkopen en de winst netjes oprapen en weer wachten op de KW van 8 wat dacht je hier van? Geen bank of analist die je deze raad geeft zelfs niet voor 5000 euro ik geef hem hier GRATIS!! dus gewoon duidelijk afwachten en geduldig zijn dat is een schone zaak.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare