Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AEX sluit sessie vlak af

Gepubliceerd op 12 aug 2019 om 17:41 | Views: 1.800

AEX 21 aug

550,42 +5,19 (+0,95%)

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam is maandag onveranderd gesloten. Andere Europese graadmeters gingen in meerderheid wat omlaag. Op de financiële markten werden onder meer de handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten, de politieke onrust in Italië, aanhoudende protesten in Hongkong en de politiek-economische crisis in Argentinië nauwlettend in de gaten gehouden.

De hoofdindex aan het Damrak eindigde vlak op 542,14 punten. De MidKap daalde 0,9 procent tot 801,64 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen verloren tot 0,4 procent.

Meest in het oog springende nieuws in Nederland is de overstap van topman Lard Friese van verzekeraar NN Group naar rivaal Aegon. Friese volgt topman Alex Wynaendts van Aegon in het voorjaar van 2020 op. Hij wordt bij NN opgevolgd door David Knibbe. In de AEX noteerde Aegon 0,4 procent in de min, terwijl NN Group 1 procent aan beurswaarde inleverde.

Sif

Bij de kleinere bedrijven op Beursplein 5 daalde Sif 2,1 procent. De funderingsspecialist zou 84 monopiles leveren voor een windpark op zee in de VS, maar voor de aanleg is eerst extra onderzoek nodig. Op de lokale markt kelderde Curetis ruim 19 procent. Het Duitse biotechnologiebedrijf heeft de publicatie van zijn halfjaarcijfers uitgesteld tot 18 september.

Elders in Europa ging de aandacht onder meer naar Thomas Cook. De reisorganisatie raakte bijna een vijfde vijfde van zijn beurswaarde kwijt in Londen. Thomas Cook wil nog eens 150 miljoen pond ophalen bij aandeelhouders, bovenop een eerder aangekondigde kapitaalinjectie van 750 miljoen pond.

Osram Licht

In Frankfurt kreeg Osram Licht er meer dan 10 procent bij. De Oostenrijkse sensormaker AMS (min 11,8 procent) heeft een nieuw bod gedaan op de Duitse lichtfabrikant. De Oostenrijkers hebben 3,7 miljard euro over voor het bedrijf. Dat is gelijk aan een eerder bod dat AMS deed, maar weer introk. Het tweede bod van AMS is hoger dan de 3,4 miljard euro die investeerders Bain en Carlyle willen neertellen voor Osram.

De euro was 1,1218 dollar waard, tegen 1,1217 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent minder op 54,35 dollar. De prijs van Brentolie zakte 0,3 procent tot 58,36 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
AEX

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord