Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AEX over breed front omhoog

Gepubliceerd op 12 aug 2019 om 09:19 | Views: 4.373

AEX 21 aug

550,42 +5,19 (+0,95%)

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs ging maandag over een breed front omhoog. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. De aandacht van beleggers bleef uitgaan naar de ontwikkelingen rond de handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten en de politieke onrust in Italië.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 1,1 procent in de plus op 548,07 punten. De MidKap klom 0,7 procent tot 814,22 punten. Londen, Parijs en Frankfurt stegen tot 1 procent. De hoofdindex in Milaan won 0,6 procent. De fractieleiders in de Italiaanse Senaat komen maandag bijeen voor overleg over de regeringscrisis in hun land.

Alle 25 hoofdfondsen op het Damrak gingen vooruit. Verzekeraar Aegon klom 1,4 procent. Topman Lard Friese van verzekeraar NN Group (plus 0,2 procent) stapt over naar concurrent Aegon. Friese volgt topman Alex Wynaendts van Aegon in het voorjaar van 2020 op. Hij wordt bij NN opgevolgd door David Knibbe.

Curetis

Bij de kleinere bedrijven verloor Sif 1,5 procent. De funderingsspecialist zou 84 monopiles leveren voor een windpark op zee in de VS, maar voor de aanleg is eerst extra onderzoek nodig. Op de lokale markt kelderde Curetis 16 procent. Het Duitse biotechnologiebedrijf heeft de publicatie van zijn halfjaarcijfers uitgesteld. De onderneming zou deze week zijn cijfers bekendmaken, maar dat wordt nu 18 september.

Reisorganisatie Thomas Cook verloor 17 procent. De Britten willen nog eens 150 miljoen pond ophalen bij aandeelhouders, bovenop een eerder aangekondigde kapitaalinjectie van 750 miljoen pond.

Osram Licht

In Frankfurt steeg Osram Licht 9,4 procent. De Oostenrijkse sensormaker AMS (min 11,4 procent) heeft een nieuw bod gedaan op de Duitse lichtfabrikant. De Oostenrijkers hebben 3,7 miljard euro over voor het bedrijf. Dat is gelijk aan een eerder bod dat AMS deed, maar weer introk. Het tweede bod van AMS is hoger dan de 3,4 miljard euro die investeerders Bain en Carlyle willen neertellen voor Osram.

De euro was 1,1170 dollar waard, tegen 1,1217 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,2 procent minder op 54,38 dollar. De prijs van Brentolie daalde 0,1 procent tot 58,45 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
AEX 100% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Sita2015
0
Zal zo wel weer een berichtje komen dat er onrust,angst en vrees is, beleggers houden daar niet van, shorters houden wel van onrust en veroorzaken dit ook erg graag.
het zwaard
0
De futures in de VS draaien weer in het rood. Een tweet van Trump kan niet, vermits deze waarschijnlijk nog slaapt. Voor de rest is het nu weer bang afwachten hier in Europa of er nog meer slecht nieuws wordt verspreid
Itang
0
De beurzen wereldwijd gaan dit najaar crashen en zullen tussen de 75 a 90 % dalen. Ik heb in oktober 2018 hier al geschreven dat goud het de komende jaren goed zal gaan doen. Zilver is een ander verhaal omdat JP Morgan 55% van het fysiek zilver in handen heeft en ze de zilverprijs nog kunnen manipuleren. Alle beurzen over de wereld hebben hun top bereikt en gaan nu neerwaards. Maakt allemaal niets uit of het nu Italie, de handelsoorlog of valuta oorlog is...... De Centrale Bankiers over de hele wereld zijn de controle kwijt.
De derivaten bom van honderden triljoenen dollars is aan het exploderen door de rente verlagingen die er aan zitten te komen. De hele economische groei was gebaseerd op opkoopprogramma's en gigantische geldcreaties. We verzuipen letterlijk in de schulden....... DAT IS WAT ER WERKELIJK SPEELT !!!

De Centrale Banken en regeringen zijn achter de schermen bezig met de grote reset van schulden. Zeg maar rustig vaarwel tegen je pensioen want het leven zal nooit meer zo worden als het nu is.
Wie goed opgelet heeft ziet dat de goudmanipulatie voorbij is. Centrale banken proberen het nog wel maar iedere dip wordt gelijk gebruikt om in te stappen. De gouden jaren voor de edelmetalen zijn aangebroken.
Jopie1962
0
Nou itang, als iedereen genoeg goud in bezit heeft, dan wordt het bezit van goud verboden:
www.hollandgold.nl/100-vragen-over-go...

"De Verenigde Staten is een goed voorbeeld waar wel een nationalisering van goud is voorgekomen.
In 1933 heeft President Roosevelt, onder Executive Order No. 6102, de gehele Amerikaanse particuliere goudvoorraad opgeëist. Het werd verboden om goud in bezit te hebben en de burgers werden verplicht om hun goud in te leveren bij de FED."
TA=verlies
0
quote:

Jopie1962 schreef op 12 aug 2019 om 12:15:


Nou itang, als iedereen genoeg goud in bezit heeft, dan wordt het bezit van goud verboden:
www.hollandgold.nl/100-vragen-over-go...

"De Verenigde Staten is een goed voorbeeld waar wel een nationalisering van goud is voorgekomen.
In 1933 heeft President Roosevelt, onder Executive Order No. 6102, de gehele Amerikaanse particuliere goudvoorraad opgeëist. Het werd verboden om goud in bezit te hebben en de burgers werden verplicht om hun goud in te leveren bij de FED."


Maar dat wil nog niet zeggen dat je dat dan ook doet.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord