Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei sluit week licht hoger af

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag licht hoger gesloten. Beleggers verwerkten de nieuwe recordstand van de Dow-Jonesindex op Wall Street en deden het verder rustig aan in aanloop naar het lange weekeinde in Japan. De financiële markten in Tokio zijn maandag gesloten vanwege een nationale feestdag. Daarnaast werd uitgekeken naar belangrijke Chinese handelscijfers.

De Nikkei in Tokio ging uiteindelijk met een winst van 0,2 procent het weekeinde in op 21.685,90 punten. De Japanse hoofdindex verloor deze week 0,3 procent. Dat is het eerste weekverlies in zes weken tijd. Yaskawa Electric zakte bijna 4 procent. De Japanse maker van elektronische apparatuur, die veel omzet haalt uit China, zag het resultaat dalen. Supermarktbedrijf Lawson won daarentegen 4,6 procent dankzij beter dan verwachte kwartaalresultaten.

De Chinese beurzen gingen vooruit. De waarschuwing van de Amerikaanse president Donald Trump dat China niet aan zijn beloften voldoet om landbouwproducten van Amerikaanse boeren te kopen zorgde voor enige terughoudendheid. De Chinese telecomreus Huawei liet daarnaast weten dat de Verenigde Staten het bedrijf nu echt van de zwarte lijst moeten afhalen. De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 0,4 procent hoger en de beurs in Shanghai won 0,5 procent. De Kospi in Seoul klom 0,2 procent. In Australië eindigde de All Ordinaries 0,3 procent lager.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TOKYO-Nikkei 225

37.552,16 08:20
+113,55 +0,30%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links