Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Kostenbesparing Ordina is noodzakelijk'

AMSTERDAM (AFN) - De aankondiging van automatiseerder Ordina dat het mes wordt gezet in de organisatie om jaarlijks 5 miljoen euro aan overheadkosten te besparen is noodzakelijk om een meer commercieel bedrijf te worden. Dat stelt ING in een reactie.

Ordina kondigde aan dat onder meer het aantal managers wordt gereduceerd. Verder werden voorlopige kwartaalcijfers naar buiten gebracht die lager uitvielen dan een jaar eerder. Bij het bedrijfsresultaat inclusief eenmalige posten verscheen een min van 400.000 euro, vooral vanwege afvloeiiingskosten.

ING is weliswaar verrast door de aankondiging maar wil niet spreken van een echte winstwaarschuwing. Verder ziet de bank een iets betere trend bij de omzet van Ordina op een vergelijkbare werkdagbasis. Het is nu vooral van belang hoe de herstructurering de operationele organisatie zal beïnvloeden.

ING heeft voor Ordina een hold-advies en een koersdoel van 1,80 euro. Het aandeel noteerde woensdag omstreeks 10.05 uur ruim 3 procent lager op 1,53 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links