Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'PostNL mogelijk onder druk door juridisch getouwtrek'

Gepubliceerd op 12 juni 2020 11:00 | Views: 4.964

PostNL 17:35

2,41 -0,01 (-0,45%)

AMSTERDAM (AFN) - PostNL ligt na de ongeldigverklaring van de vergunning voor de fusie met Sandd in de toekomst mogelijk meer onder een vergrootglas. Dat zou uiteindelijk kunnen leiden tot lager rendement bij de postbezorgingsdivisie van PostNL, stellen analisten van KBC Securities.

De rechtbank in Rotterdam oordeelde donderdag dat de vergunning van het ministerie van Economische Zaken voor de samensmelting van PostNL en Sandd niet geldig is. Over de vraag of de fusie moet worden teruggedraaid, liet de bestuursrechter zich niet uit. Volgens PostNL, dat in de zaak tegen het ministerie formeel geen partij is, betekent de uitspraak niet dat de fusie van de baan is.

KBC verwacht lang juridisch getouwtrek rond de kwestie, nu de bal bij het ministerie van Economische Zaken ligt. Daarmee zal PostNL ook vaker onderwerp zijn van onderzoek op het vlak van juridische zaken en regelgeving, wat negatief kan zijn voor de resultaten van de postdivisie.

ING benadrukt dat PostNL geen partij was in de rechtszaak, en dan ook niets verweten kan worden. De vergunning voor de fusie was immers al verleend.

KBC hanteert een hold-advies en verlaagt het koersdoel van 1,70 euro naar 1,50 euro. ING heeft een buy-advies met een koersdoel van 2,75 euro.

Het aandeel stond vrijdag omstreeks 10.40 uur 0,3 procent lager op 1,40 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 77% zegt kopen 22 stemmen

Gerelateerd

PostNL Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
  1. rene02 12 juni 2020 11:09
    De vergunning was al verleend, nou moeten ze niet achteraf aankomen dat het niet geldig is. Er is geen weg meer terug dus waarom nog zo'n domme uitspraak van die rechter. Had hij soms nog een short positie in postnl? Misschien had postaal beter de hele posttak aan Sandd kunnen verkopen en zich volledig storten op de pakketdiensten. daar zit wel nog toekomst in!
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare