Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'DSM versterkt positie bij diervoeding met Erber'

Gepubliceerd op 12 juni 2020 10:14 | Views: 1.934

DSM 17:35

134,35 -1,00 (-0,74%)

AMSTERDAM (AFN) - Speciaalchemiebedrijf DSM versterkt met de overname van het Oostenrijkse Erber Group zijn positie op de markt voor diervoeding. Dat meldde KBC Securities. DSM betaalt 980 miljoen euro voor Erber, exclusief twee kleinere onderdelen van het familiebedrijf.

De overname wordt gefinancierd met schulden. KBC stelt dat de overnamesom aanvaardbaar is gezien de solide groei van Erber in de afgelopen jaren. In vergelijking met de gehele omvang van DSM gaat het volgens KBC om een relatief kleine aanvulling van de portefeuille met de overname van Erber.

KBC zegt DSM te waarderen voor zijn brede productportfolio en leidende posities bij voeding en dat stelt dat het bedrijf momenteel eerlijk is gewaardeerd. Het advies staat op hold, met een koersdoel van 115 euro.

Grootste overname

ING zegt dat de overname strategisch goed past bij DSM en dat wordt bewezen dat het management van DSM goede overnames kan vinden die waarde toevoegen. Het is de grootste overname voor DSM sinds 2003, aldus de bank. Wel is ING teleurgesteld dat DSM zijn lopende aandeleninkoopprogramma van 1 miljard euro stopzet. ING heeft een sell-advies met een koersdoel van 90,94 euro.

Het aandeel DSM noteerde vrijdag omstreeks 10.00 uur een plus van 2 procent op 117,75 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM 71% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

DSM Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare