Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Tik voor banken op rood Wall Street

Gepubliceerd op 12 juni 2019 22:25 | Views: 6.435 | Onderwerpen: banken

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag met verlies gesloten. Beleggers waren zoals wel vaker de laatste tijd in de ban van glimpen van nieuws omtrent de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Verder stonden met name banken onder druk door het toenemende vooruitzicht van renteverlagingen. Het nieuwe inflatiecijfer versterkte dat gevoel alleen maar.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent lager op 26.004,83 punten. De brede S&P 500 ging ook 0,2 procent omlaag tot 2879,84 punten. Technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,4 procent lager op 7792,72 punten.

De inflatie in de VS bleek in mei te zijn uitgekomen op 1,8 procent op jaarbasis, tegen 2 procent een maand eerder. Economen hadden in doorsnee op een inflatie van 1,9 procent gerekend. De inflatie speelt een belangrijke rol in de overwegingen van de Federal Reserve bij het bepalen van het rentebeleid. De grote banken JPMorgan, Goldman Sachs, Citigroup, Bank of America en Wells Fargo verloren tot 2,9 procent.

Tesla onderuit

Er was verder ook voldoende bedrijfsnieuws om beleggers bezig te houden. Tesla ging na een positief begin aan de dag 3,6 procent omlaag na uitspraken van topman Elon Musk tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Hij zei dat de elektrische autobouwer mogelijk meer fabrieken gaat bouwen in China. Ook probeerde hij de zorgen over teruglopende vraag naar de bolides van de onderneming weg te nemen.

Speelgoedfabrikant Mattel won 5,3 procent. De onderneming heeft rivaal MGA Entertainment een maand geleden de deur gewezen met een ongevraagd overnamebod. Een jaar geleden probeerde MGA ook al met Mattel om tafel te komen.

Boeing verliest

Het aandeel van vliegtuigfabrikant Boeing zakte 0,7 procent in waarde. Een hoge functionaris van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA voorspelt dat de 737 MAX voor het einde van het jaar weer in gebruik wordt genomen. Momenteel staan de kisten uit veiligheidsoverwegingen al enige tijd aan de grond, na twee vliegtuigrampen in korte tijd.

De euro was 1,1286 dollar waard, tegen 1,1315 dollar eerder op de dag bij het sluiten van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 4,1 procent goedkoper op 51,11 dollar. Brentolie zakte 3,9 procent in prijs tot 59,88 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt verkopen 2 stemmen

Gerelateerd

banken

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare