Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street lager in middaghandel

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden woensdag halverwege de handelsdag licht in het rood. Beleggers waren vooral gespitst op ontwikkelingen in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. De twee economische grootmachten lijken nog niet warm te lopen voor een topontmoeting tussen de presidenten Donald Trump en Xi Jinping tijdens de aankomende G20-top in Japan, om het conflict tot een einde te brengen.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,2 procent lager op 25.995 punten. De brede S&P 500 ging ook 0,2 procent omlaag tot 2878 punten. Technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,4 procent lager op 7788 punten.

Op macro-economisch vlak bleek verder dat de inflatie in de VS in mei is uitgekomen op 1,8 procent op jaarbasis, tegen 2 procent een maand eerder. Economen hadden in doorsnee op een inflatie van 1,9 procent gerekend.

Tesla verliest

Er was ook voldoende bedrijfsnieuws om beleggers bezig te houden. Tesla ging 1,9 procent omlaag na uitspraken van topman Elon Musk tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Hij zei dat de elektrische autobouwer mogelijk meer fabrieken gaat bouwen in China. Ook weersprak hij zorgen over een teruglopende vraag naar de bolides van de onderneming.

Medidata Solutions verloor 3,5 procent. Het bedrijf, dat zich bezighoudt met software op medisch gebied, wordt overgenomen door het Franse Dassault Systèmes voor 5,8 miljard dollar. Speelgoedfabrikant Mattel won 4,4 procent. De onderneming heeft rivaal MGA Entertainment een maand geleden de deur gewezen met een ongevraagd overnamebod. Een jaar geleden probeerde MGA ook al met Mattel om tafel te komen.

Boeing omlaag

Het aandeel van vliegtuigfabrikant Boeing zakte 1 procent in waarde. Een hoge functionaris van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA voorspelt dat de 737 MAX voor het einde van het jaar weer in gebruik wordt genomen. Momenteel staan de kisten uit veiligheidsoverwegingen al enige tijd aan de grond, na twee vliegtuigrampen in korte tijd.

De euro was 1,1294 dollar waard, tegen 1,1315 dollar eerder op de dag bij het sluiten van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 2,6 procent goedkoper op 51,87 dollar. Brentolie zakte 2,3 procent in prijs tot 60,87 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 12 juni 2019 22:16
    quote:

    subtropical schreef op 12 juni 2019 21:14:

    Beleggers waren vooral gespitst op ontwikkelingen in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Laat me niet lachen, heeft de journalist dit gevraagd aan de beleggers? Ehhh handelaren?
    Ja Sorry sub..

    Ze bleven maar telefoneren..

    Ze bleven maar aanbellen..

    Vooral die lui van CNBC en The Wallstreet Journal..

    Waren opdringerig..

    Ik dacht op een gegeven moment genoeg is genoeg..!!

    Is genoeg en toen heb ik ze alles verteld..;)
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links