Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TKH Group uitblinker op Damrak

TKH Group uitblinker op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel van technologiebedrijf TKH Group was woensdag in trek op de Amsterdamse beurs na een verhoging van de doelstellingen. De Europese beurzen stonden overwegend in het rood. Beleggers besloten wat gas terug te nemen na de opmars van de afgelopen dagen. De blik bleef vooral gericht op het handelsconflict tussen de economische grootmachten de Verenigde Staten en China, die niet warm lijken te lopen om de strijdbijl te begraven.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent in de min op 556,10 punten. De MidKap klom 0,2 procent tot 770,84 punten. De beursgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt verloren tot 0,3 procent.

TKH was koploper bij de middelgrote bedrijven met een winst van 5,1 procent. Het technologiebedrijf, dat een beleggersdag houdt, heeft volgens analisten van KBC Securities ambitieuze nieuwe doelstellingen uitgesproken voor de middellange termijn. Ook breidt TKH het desinvesteringsprogramma flink uit. Metalenspecialist AMG stond onderaan met een min van 2,1 procent.

Koopadvies

Roestvrijstaalproducent Aperam profiteerde van een adviesverhoging door Goldman Sachs en won 2,8 procent. Maaltijdbestelsite Takeaway, die op 24 juni naar de AEX promoveert, klom 2,5 procent.

Grootste daler bij de hoofdfondsen was betaalbedrijf Adyen (min 0,8 procent) na een negatief analistenrapport van Oddo BHF. Speciaalchemiebedrijf DSM voerde de stijgers aan met een winst van 1,1 procent. Staalconcern ArcelorMittal won 0,5 procent dankzij een koopadvies van Goldman Sachs.

Van de beurs gehaald

Axel Springer won ruim 12 procent in Frankfurt. De Duitse uitgever van onder meer de kranten Bild en Die Welt wordt van de beurs gehaald door de Amerikaanse investeerder KKR, samen met de oprichtersfamilie van Axel Springer en topman Mathias Döpfner. Dassault Systèmes daalde 0,6 procent in Parijs. Het Franse softwarebedrijf neemt het Amerikaanse Medidata over voor 5,8 miljard dollar.

De euro was 1,1333 dollar waard tegenover 1,1316 dollar op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,8 procent goedkoper op 52,32 dollar. Brentolie zakte 1,7 procent in prijs tot 61,26 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
TKH

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 17 apr
    865,35
    -1,07% -9,32
  2. TKH Group 17 apr
    40,420
    +0,05% +0,020

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links