Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aziatische beurzen doen stap terug

Aziatische beurzen doen stap terug

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in het Verre Oosten deden maandag een stap terug. De technologiefondsen stonden onder druk in navolging van de koersverliezen in de Amerikaanse techsector op vrijdag, die volgden op een negatief sectorrapport van Goldman Sachs.

De Nikkei-index in Tokio sloot 0,5 procent lager op 19.908,58 punten. Japanse chipmakers en leveranciers aan het Amerikaanse technologieconcern Apple verloren terrein. TDK, Tokyo Electron en Advantest zakten tussen 2 en 3,3 procent.

Apple zakte vrijdag op Wall Street 3,9 procent na een bericht dat de nieuwe iPhone gebruik zal maken van een modem-chip met een lagere downloadsnelheid dan sommige concurrerende smartphones. Het was het grootste dagverlies van Apple sinds april 2016.

Toshiba was een positieve uitschieter met een koerssprong van 8 procent. Persbureau Reuters meldde dat Western Digital van plan is om zijn bod op de chipdivisie van het Japanse technologieconcern te verhogen naar 18 miljard dollar (16 miljard euro) of meer.

De beurs in Shanghai daalde 0,3 procent en de Hang Seng in Hongkong stond tussentijds 1,2 procent lager. De Kospi in Seoul leverde 1 procent in. De beurzen in Sydney, Maleisië en de Filipijnen waren gesloten vanwege nationale feestdagen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links