Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Nieuwe topman Aegon wacht monsterklus'

Gepubliceerd op 12 mei 2020 09:47 | Views: 9.270 | Onderwerpen:

Aegon 10:20

2,80 +0,09 (+3,25%)

AMSTERDAM (AFN) - Lard Friese, de nog te benoemen nieuwe topman van verzekeraar Aegon, wacht een monsterklus om de onderneming een stabiele basis te geven. Dat concluderen kenners van KBC Securities in een reactie op de handelsupdate van Aegon. ING wijst erop dat veel vragen die leven, onbeantwoord zijn gebleven.

Aegon kwam vanwege de coronacrisis bij uitzondering met een kwartaalupdate. Voor KBC smaakt dit naar meer. Ligt het aan de bank, dan blijft Aegon de markten ieder kwartaal informeren, ook al werd de bank van deze update naar eigen zeggen niet heel veel wijzer.

Het onderliggende resultaat van 366 miljoen euro bestempelde KBC als een dikke misser. Dit bedrag viel 19 procent lager uit dan waar kenners in doorsnee op hadden gerekend. De kapitaalpositie van Aegon was volgens KBC nog wel op orde, maar als de resultaten tegen blijven vallen, zijn volgens de kenners ingrepen onvermijdelijk.

Vrijdag

Dit maakt de monsterklus waar Friese voor staan duidelijk, aldus KBC. De voormalig topman van NN Group begint na goedkeuring door de aandeelhouders vrijdag aan zijn nieuwe baan. KBC meent dat Aegon snel met een nieuwe strategie moet komen, nu het concern wederom niet aan zijn beoogde rendement van 10 procent dit jaar zal voldoen.

Bij ING leven met name nog een hoop vragen over de prestaties in de Verenigde Staten. Aegon is qua inkomsten en kasstroom sterk afhankelijk van zijn prestaties in de VS. Deze zijn op hun beurt weer sterk blootgesteld aan rentestanden en verder gevoelig voor eventuele wanbetalingen in de huidige tijd.

KBC handhaafde zijn hold-advies op Aegon met een koersdoel dat werd verlaagd naar 3 euro. ING heeft een koopadvies op Aegon met een koersdoel van 5 euro. Het aandeel Aegon noteerde dinsdag omstreeks 10.00 uur 0,3 procent hoger op 2,20 euro

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 71% zegt kopen 34 stemmen

Gerelateerd

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Aegon

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Daan 008 12 mei 2020 10:37

  @ 8ball
  En wat ga je doen met Azië doen.
  Dit is een enorme groeimarkt en bron van inkomstmogelijkheden.

  De US was in het verleden al vele malen voor 60% de inkomsten bron.
  De UK heeft eveneens al enkele malen voor degelijke inkomsten gezorgd.
  Nederland heeft verschillende keren een bron van zware verliezen geweest.
  Kortom voor mij geld dat iedere steunpilaar ten gepaste tijd zijn nut heeft bewezen.
  Een opsplitsing nu zorgt voor directe winst, maar voor straks de kans op giga verliezen.
 2. forum rang 4 marcel13 12 mei 2020 10:39
  12/05/2020 10:32:53
  Beursblik: Aegon blijft een vraagteken

  (ABM FN-Dow Jones) Aegon gaf veel nuttige informatie in zijn update over het eerste kwartaal, maar de zorgen over het dividend blijven, omdat de gevolgen van de coronacrisis voor de Amerikaanse tak van de verzekeraar nog niet zichtbaar zijn. Dat stelde ING dinsdag in een rapport.

  De solvabiliteit in de VS daalde in het eerste kwartaal fors van 470 tot 376 procent, maar heeft zich in april weer wat hersteld, merkte ING op. Het dividend is normaal gesproken niet in gevaar zo lang het percentage boven 350 procent blijft, zei CFO Matt Rider van Aegon dinsdag in een toelichting op de kwartaalupdate.

  De sterke toename van de solvabiliteit van de Nederlandse verzekeraar in het eerste kwartaal lijkt weer deels verdampt in het tweede kwartaal. Aegon meldde dat de solvabiliteit van de groep eind april weer tussen 190 en 200 procent zat, na de stijging tot 208 procent per eind maart.

  Het wachten is op de impact van de economische klap in de VS op de ratings van obligaties en daadwerkelijke verliezen op kredieten aan bedrijven die failliet gaan. Een ander punt is de verhoogde sterfte in de VS in het eerste kwartaal, met name in maart, die de onderliggende winst met 62 miljoen euro liet dalen. In hoeverre dit gerelateerd is aan het coronavirus is onzeker.

  Al met al beoordeelt analist Albert Ploegh de update van Aegon als neutraal voor de koers.

  ING heeft een koopadvies en koersdoel van 5,00 euro. Het aandeel Aegon stond dinsdag 1,6 hoger op 2,22 euro.

  Door: ABM Financial News.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare