Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Thyssenkrupp duikt nog dieper in het rood door coronacrisis

Gepubliceerd op 12 mei 2020 08:16 | Views: 2.912

ArcelorMittal 03 jul

9,71 -0,13 (-1,30%)

THYSSENKRUPP AG O.N. 03 jul

6,41 -0,10 (-1,57%)

ESSEN (AFN/DPA/RTR) - Het Duitse staal- en industrieconcern Thyssenkrupp is in het afgelopen kwartaal nog dieper in de rode cijfers beland onder druk van de coronacrisis. Thyssenkrupp had vooral te maken met de malaise in de auto-industrie, zijn belangrijkste afzetmarkt.

De onderneming leed in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar een nettoverlies van 948 miljoen euro tegen een min van 173 miljoen euro een jaar eerder. Over de eerste helft van het fiscale jaar verscheen onder de streep een min van 1,3 miljard euro.

De omzet nam in het afgelopen kwartaal met 5 procent af tot ruim 10 miljard euro, met een daling van de orderontvangst van 8 procent. Thyssenkrupp, dat bezig is met een verkoop van zijn liftendivisie, rekent voorlopig nog niet op verbetering van de marktomstandigheden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 80% zegt verkopen 10 stemmen
THYSSENKRUPP AG O.N. 89% zegt verkopen 9 stemmen

Gerelateerd

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

THYSSENKRUPP AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare