Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beter Bed: voorzichtige kentering Duitsland

UDEN (AFN) - Beter Bed is het jaar positief begonnen. De beddenverkoper behaalde in het eerste kwartaal meer omzet en ziet in Duitsland, waar de resultaten al geruime tijd onder druk staan, een ,,voorzichtige kentering'' in de verkoopontwikkeling. Dat meldde het bedrijf vrijdag in een tussentijds handelsbericht.

De totale opbrengsten kwamen uit op 115 miljoen euro, wat neerkomt op een groei van 7,6 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2016. Zonder de overname van het Zweedse Sängjätten zou de omzet met 5 procent zijn toegenomen. Nederland was goed voor een omzetgroei van 12 procent, mede dankzij een onverminderd hoog consumentenvertrouwen.

In de winkels van het Duitse dochterbedrijf Matratzen Concord gingen de vergelijkbare verkopen met 1,7 procent achteruit. Die daling is aanzienlijk minder scherp dan in de twee voorgaande kwartalen. De totale omzet steeg met 0,7 procent. Beter Bed liet al eerder weten te rekenen op een verbetering in Duitsland. Het bedrijf kampte daar lange tijd met een aanbod dat onvoldoende aansloot op de wensen van de consument.

Ook in Zwitserland, Spanje en België stegen de verkopen. Alleen in Oostenrijk was sprake van een daling. Dat komt voornamelijk doordat daar vorig jaar oude voorraden in de uitverkoop gingen. Dat trok veel koopjesjagers, die de verkopen in het eerste kwartaal van 2016 een flinke impuls gaven.

Beter Bed maakte geen winstcijfers bekend. Het bedrijf liet zich evenmin uit over de verwachtingen voor de rest van 2017. Wel liet het weten dat de waarde van de orderportefeuille met ruim 10 procent is gestegen naar 24,6 miljoen euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links