Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ThyssenKrupp verhoogt winstverwachting

Gepubliceerd op 12 mei 2017 om 08:07 | Views: 1.647

ArcelorMittal 22 nov

15,40 +0,96 (+6,62%)

THYSSENKRUPP AG O.N. 22 nov

11,98 +0,37 (+3,19%)

ESSEN (AFN) - Het Duitse staal- en industrieconcern ThyssenKrupp verhoogt zijn verwachting voor het resultaat in het lopende boekjaar, dankzij verbeterde prestaties in de afgelopen periode. Dat liet de grootste staalfabrikant van Duitsland vrijdag weten.

Thyssen gaf aan nu voor het lopende boekjaar, dat in september eindigt, te rekenen op een onderliggend bedrijfsresultaat van 1,8 miljard euro, terwijl eerder 1,7 miljard euro werd voorzien. In het afgelopen kwartaal ging dit onderliggend resultaat met 31 procent omhoog tot 427 miljoen euro.

Het bedrijf meldde verder dat de omzet en orderontvangst klommen in de eerste drie maanden. Vooral bij de industriële activiteiten, zoals liften en auto-onderdelen, liepen de zaken voorspoedig. Bij de staaldivisie was te merken dat de prijzen aantrokken, al stonden daar wel hogere grondstofprijzen tegenover.

Thyssen leed een nettoverlies in het afgelopen kwartaal van 870 miljoen euro. Dat kwam door afschrijvingen op de verkoop van zijn Braziliaanse staalactiviteiten. Daardoor wordt voor het gehele boekjaar een ,,aanzienlijk'' nettoverlies voorspeld.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ArcelorMittal 100% zegt kopen 6 stemmen
THYSSENKRUPP AG O.N. 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

THYSSENKRUPP AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links