Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Turbulente markt drukt omzet Euronext

Turbulente markt drukt omzet Euronext

AMSTERDAM (AFN) - Beursbedrijf Euronext heeft in het eerste kwartaal van 2016 een lagere omzet behaald dan een jaar eerder. Onzekere marktomstandigheden zorgden voor lagere handelsvolumes. Daarnaast stelden bedrijven om die reden beursgangen uit.

Euronext zag de omzet met 2,7 procent dalen tot 126,5 miljoen euro. De operationele winst steeg daarentegen tot 68 miljoen euro, tegenover 63,3 miljoen euro in de meetperiode een jaar eerder. Het bedrijf profiteerde onder meer van een financiële meevaller van circa 3 miljoen euro. De nettowinst lag met 48 miljoen euro praktisch gelijk aan een jaar eerder.

De omzet die werd gehaald uit beursgangen daalde met 7,4 procent. In totaal waagde in het eerste kwartaal slechts één bedrijf de sprong naar de beurs (Enternext), tegenover veertien ondernemingen in het eerste kwartaal van 2015.

Marges

Volgens topman Stéphane Boujnah van Euronext is het beursbedrijf er ondanks turbulente marktomstandigheden in geslaagd de marges te verbeteren, onder meer door ,,aanhoudend op de kosten te letten".

Het concern presenteert vrijdag zijn ,,strategisch plan'', om de omzet te verhogen en kosten verder te verlagen. Dan zal het bedrijf ook met voorspellingen voor heel 2016 naar buiten treden.

Lees over dit aandeel ook

  1. 08 apr Euronext meldt flink lagere volumes
  2. 16 feb Gaat Euronext dit jaar opnieuw het overnamepad op?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Euronext

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 mei 2016 08:35
    Als ze eens beslissingen namen die de handel ten goede kwamen ipv marktpartijen te lopen frustreren met compleet onlogische acties in een snel veranderende handelsomgeving.

    Ze profiteren nu nog van al dat 'gratis geld' wat automatisch zorgt voor meer geld in omloop en dus meer handel maar zodra daar een eind aan komt en dat het zelfs weer wat terug gedraaid gaat worden, dan pas wordt duidelijk wat voor waardeloos onderliggend beleid er bij Euronext wordt gevoerd.

    Een hoop toppertjes die vanuit hun ivoren toren alleen maar snijden in de organisatie en voor alles extra kosten doorrekenen aan de klanten terwijl de overal prestatie uiterst zwak is maar nu nog wordt verbloemd door de acties van de ECB die voor voor enorm veel meer geld in omloop zorgt.

    Ik heb geen positie, en ga ze ook niet kopen omdat ik de mensen ken die de beslissingen nemen binnen die organisatie en dan is het niet de vraag of het moment gaat komen dat het voor langere tijd duidelijk veel minder gaat maar wanneer,

    Het enige wat deze koers wel nog kan redden is een overname, dat kan altijd nog in deze sector en dat is juist vanwege de reden dat ze zoeken naar schaalvergroting om de kosten te verlagen om de resultaten nog op peil te kunnen houden ondanks al dat gratis geld in omloop wat al aangeeft dat fundamenteel het verdienmodel enorm onder druk staat en zodra het volume in de cashmarkt zich ook aanpast zoals het volume in de derivaten markt zich reeds ontwikkeld dan valt daar niet tegen op te snijden in de kosten en dan zal de koers spoedig volgen.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Euronext

84,850 11:06
-0,900 -1,05%
Premium

Gaat Euronext dit jaar opnieuw het overnamepad op?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links