Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Omzet Boskalis stabiel

Omzet Boskalis stabiel

PAPENDRECHT (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis heeft het eerste kwartaal afgesloten met een wat hogere omzet dan in dezelfde periode vorig jaar. Opgeschoond voor overnames, desinvesteringen en valuta-effecten waren de opbrengsten stabiel. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

De inkomsten bij de grootste divisie, Dredging & Inland Infra, waren van een vergelijkbaar niveau als een jaar eerder, terwijl ze bij Offshore Energy stegen. Beide onderdelen genoten een goede bezetting van hun schepen. In het geval van Dredging was dat met name te danken aan de grote klus aan het Suezkanaal.

De omvang van het orderboek was aan het eind van het kwartaal wat lager dan aan het eind van 2014. Boskalis, dat niets nieuws te melden had over zijn positie ten aanzien van Fugro, gaf geen concrete winstprognose voor dit jaar. Wel stelde het bedrijf, dat inmiddels een belang van 25,1 procent heeft in de bodemonderzoeker, dat het marktbeeld voor Dredging en de sleepdiensten (Towage) niet ingrijpend zal wijzigen ten opzichte van 2014.

Gemengd beeld

Bij Offshore Energy is het beeld gemengd. Volgens Boskalis is er een verschil tussen de korte en de lange termijn. Op de korte termijn wordt de markt nog sterk beïnvloed door de relatief lage olieprijs, die vele grote energieconcerns ertoe heeft gebracht diep te snijden in hun investeringsbudgetten. Op de middellange tot lange termijn zal de toenemende welvaart en de groei van de wereldbevolking echter leiden tot een stijgende vraag naar energie.

Boskalis herhaalde dat eventuele eenmalige baten substantieel lager zullen uitvallen dan de meevaller van 200 miljoen euro die vorig jaar in het bedrijfsresultaat werd verwerkt. Het bedrijf voldeed naar eigen zeggen ruimschoots aan de met zijn banken afgesproken financiële ratio's.

Lees over dit aandeel ook

  1. 28 mrt Waarde HAL stijgt naar €155 per aandeel
  2. 28 mrt KBC Securities positief over HAL

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

HAL Trust

125,000 23 apr
0,000 0,00%
Premium

Waarde HAL stijgt naar €155 per aandeel

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links