Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Sterke discipline stuwt winst Altice'

AMSTERDAM (AFN) - Altice slaagt er met een sterke discipline in om snel synergievoordelen te halen uit zijn vele overnames. Dat stelden analisten van Rabobank en ING dinsdag naar aanleiding van de kwartaalcijfers van het internationale kabelbedrijf.

Altice verbeterde zijn winstgevendheid vorig kwartaal aanzienlijk ten opzichte van een jaar eerder, op een lagere omzet. Vooral in de Dominicaanse Republiek en de overzeese Franse gebieden gingen de marges sterk omhoog.

ING sprak van zeer sterke resultaten en gaf aan dat de verwachtingen in de markt voor de rest van het jaar veel te laag lijken te zijn. Altice verwacht zelf dit jaar met zijn internationale activiteiten een voor wisselkoerseffecten aangepaste ebitda van minstens 2 miljard euro te kunnen realiseren. Voor onderdeel Numericable-SFR wordt een resultaat voorzien dat minstens 20 procent hoger is dan dat van 2014.

Integratie

Rabo verwacht dat de adequate integratie van het vorig jaar overgenomen SFR zal leiden tot een significante verbetering van de marges bij dochter Numericable-SFR. De analisten voorzien verder veel mogelijkheden voor waardecreatie bij Portugal Telecom.

Rabobank handhaafde het koopadvies voor het aandeel Altice en voegde het toe aan zijn Conviction Buy-lijst. ING had het aandeel al op zijn favorietenlijstje staan.

Altice stond dinsdag rond 09.50 uur 9 procent in de plus op 104,95 euro. Daarmee stond het bedrijf op eenzame hoogte in de negatieve AEX-index (min 0,6 procent).

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links