Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Top Imtech vertrekt volgend jaar

Top Imtech vertrekt volgend jaar

GOUDA (AFN) - Topman Gerard van de Aast van Imtech maakt op 1 januari plaats voor medebestuurder Paul van Gelder. Ook financieel directeur Hans Turkesteen verlaat in april volgend jaar vervroegd het nog altijd flink verlieslatende installateursbedrijf. Dat maakte Imtech dinsdag bekend.

De eveneens aftredende president-commissaris Kees van Lede liet weten het besluit van de twee bestuurders te respecteren. Hij benadrukte dat Van de Aast en Turkesteen de onderneming door een buitengewoon lastige en intensieve periode loodsen.

Beide bestuurders traden begin 2013 aan bij Imtech, kort nadat een groot boekhoudschandaal aan het licht was gekomen. De afgelopen jaren stonden dan ook in het teken van het oplossen van de juridische en financiële problemen die daarmee gepaard gingen, en in herstel van de winstgevendheid.

Proces

Nu dat proces bijna is afgerond en het bedrijf weer op zoek gaat naar groei, nadert volgens Van de Aast een ,,natuurlijk moment'' voor nieuw leiderschap. De scheidende topman is wel bereid als commissaris bij Imtech betrokken te blijven.

In het eerste kwartaal van 2015 schreef Imtech opnieuw rode cijfers. Wel was het nettoverlies met 49 miljoen euro fors kleiner dan een jaar eerder (77 miljoen euro).

Overkorte aandacht

Het operationeel resultaat voor rente, belastingen en afschrijvingen (ebitda) was net als een jaar eerder 11 miljoen euro negatief. Imtech gaat er nog altijd vanuit dat dit resultaat over heel 2015 positief zal uitvallen. De omzet nam met 11 procent af tot 873 miljoen euro.

Imtech kon orders bijschrijven ter waarde van 912 miljoen euro, tegen ruim 1 miljard euro in het eerste kwartaal van 2014. Ondanks de daling sprak het bedrijf van een ,,bevredigend'' orderniveau. Punt van zorg is de nog altijd te marges die op projecten worden behaald. ,,Dat heeft onze onverkorte aandacht'', zei Van de Aast.

Schikking

Het bedrijf meldde verder dat het een schikking heeft getroffen met de Belgische beleggersclub Deminor over de schade die aandeelhouders hebben geleden door het boekhoudschandaal. Financiële details werden niet vermeld, maar de invloed op de resultaten en kaspositie van Imtech is te verwaarlozen.

Met de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) werd eerder al een akkoord bereikt. Volgens Van de Aast is de schikking met Deminor daarmee in lijn.

Imtech liet dinsdag verder weten dat alle agendapunten op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering zijn aangenomen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. nestel 12 mei 2015 07:28
    Imtech and Deminor agree on settlement
    Added on: 12 May 2015

    Royal Imtech have agreed on an out-of-court opt-in settlement for compensation of former shareholders represented by Deminor in relation to the irregularities which have led up to Royal Imtech's press release of 4 February 2013. Royal Imtech expects that the shareholders represented by Deminor will opt-in to the settlement.

    Gerard van de Aast, CEO: "We are pleased with this settlement as it closes another chapter regarding the past events." The parties to the settlement will not communicate further details about the settlement.

    The settlement will not have a material impact on Royal Imtech's cash flow or results of operations.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links